Κεικ
Αφράτο κέικ καρότου χωρίς κόπο και χωρίς μίξερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολο, νόστιμο αλλά και υγιεινό κέικ καρότου που θα το λατρέψουν μικροί μεγάλοι.
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
4 μεσαία αυγά
250 γρ. ηλιέλαιο
170 γρ. τριμμένο καρότο
300 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
60 γρ. σταφίδες
80 γρ. τριμμένο καρύδι
1 κτγ. μπέικεν πάουντερ
1/2 κτγ. κανέλα
για το στόλισμα
250 γρ. λευκή κουβερτούρα
25 γρ. ηλιέλαιο
τριμμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο μπωλ τα αυγά, τη ζάχαρι, και τα χτυπάμε λίγο με το αναδευτήρι.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ηλιέλαιο, τις σταφίδες, το καρύδι, τις βανιλίνες, την κανέλα, το μπέηκιν πάουντερ, και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το τριμμένο καρότο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 26 εκατοστών και αδειάζουμε το μίγμα από το μπωλ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 έως 60 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από τη φόρμα.
Σπάζουμε την κουβερτούρα, την βάζουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε τα 25 γραμμάρια ηλιέλαιο, και τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Κατόπιν, περιχύνουμε την λιωμένη κουβερτούρα σε όλο το γλυκό και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε το κέικ καρότου. Καλή επιτυχία!
Μείνε συντονισμένος! Δες αναλυτικά την εκτέλεση με όλα τα βήματα ΕΔΩ .
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL