Συνταγές
Αφράτο κέικ βανίλιας με κακάο, πορτοκάλι και ζάχαρη καρύδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη καρύδας
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
3-4 αυγά
1/2 κούπα φυτίκη κρέμα γάλακτος (αν το μείγμα είναι σφιχτο)
2 φακελάκια βανίλιας, η υγρή βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
1 συσκευασια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κόφτες κ.σ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού. Αν το μείγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα σε ενα μικρό μπόλ ανακατεύουμε το κακάο και το χτυπάμε λίγο με το μίξερ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα εναλλάξ με το μείγμα κακάου. Αν η φόρμα είναι σιλικόνης δεν χρειάζεται να την βουτυρώσουμε.
Ψήνουμε στους 170’C βαθμούς για 50′ λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
Το αφήνουνε να κρυώσει και ξεφορμαρουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.