Πιτες
Αφράτες πίτες χωρίς μαγιά – γίνονται τόσο αφράτες και νόστιμες που θα τις φτιάχνετε συνέχεια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτή σκέτη.. είναι ένα ποίημα!!!Η απλότητα τελικά είναι η καλύτερη λύση για όλα! Εξαιρετική συνταγή! Υπέροχη ιδέα και για τα παιδάκια μας στο σχολείο! Εύκολες πίτες χωρίς μαγιά που δεν τηγανίζονται με λάδι τις κάνει ποιο ελαφριές
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
-630 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-300 γρ. γάλα
-1 κτγ. αλάτι
-20 γρ. ελαιόλαδο
-20 γρ. μπέικεν πάουντερ
για τη μαρινάδα
-70 γρ. λιωμένο βούτυρο
-1/6 κτγ. σκόρδο σε σκόνη
-1/2 κτγ. αλάτι
-2 κτσ. μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ανακατεύοντας με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπωλ το γάλα, το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι.
Σταδιακά και χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι, στη συνέχεια το μπέηκιν πάουντερ και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
Μετά από λίγο, ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας.
Οατν η ζύμη είναι έτοιμη, την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο, την πλάθουμε σε ρολό και την κόβουμε με την σπάτουλα σε κομμάτια περίπου 130 γραμμαρίων.
Πλάθουμε στη συνέχεια τα κομμάτια της ζύμης σε μπαλάκια και τα αφήνουμε για λίγο αφού τα καλύψουμε με μεμβράνη.
Στο επόμενο βήμα ρίχνουμε σε ένα μπωλ το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο, τον μαιντανό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Φτιάχνουμε τα μπαλάκια της ζύμης με τον πλάστη σε πίτες.
Βάζουμε ένα τηγάνι στην κουζίνα, και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τις πίτες, τις οποίες ψήνουμε για 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Οταν είναι έτοιμες οι πίτες, τις βάζουμε σε πιάτο και τις αλείφουμε καλά με πινέλο και την μαρινάδα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “πίτες χωρίς μαγιά” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
*Αυτές οι πιτούλες δεν κρατάνε και την άλλη μέρα μετά από ώρες μπαγιατεύουν εύκολα !
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL