Chk
Αφράτα ψωμάκια με τυριά και μυρωδικά
Αφράτα ψωμάκια με τυριά και μυρωδικά
Δείτε μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε ψωμάκια με διάφορα τυριά και μυρωδικά. Είναι πολύ νόστιμο ορεκτικό, μπορεί να συνοδέψει το κυρίως πιάτο σας ευχάριστα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! Φτιάξτε την και θα την κάνετε συνέχεια!
Υλικά
2 αυγά
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γραμμάρια φέτα
1 μεγάλη πατάτα τριμμένη
μαϊντανό
3 πράσινες πιπεριές
10-15 ελιές
100 γρ. Τυρί τσένταρ
2,5 ποτήρια γάλα
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
7,5-8 ποτήρια αλεύρι
Σουσάμι
παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μπολ και σπάμε τα αυγά ενώ κρατάμε τον ένα κρόκο, για να τον χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Συνεχίζουμε, ρίχνοντας το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλάτι, τη φέτα, τη τριμμένη πατάτα, τις πιπεριές, τις ελιές, το μαϊντανό, το τσένταρ (αφού προηγουμένως το έχουμε τρίψει) και ενώνουμε τα υλικά.
Συνεχίζουμε, ρίχνοντας το γάλα, τη μαγιά και ζυμώνοντας προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι. καταλήγοντας να κάνουμε μία μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
Έπειτα, παίρνουμε ένα ταψί και αφού το λαδώσουμε, ρίχνουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε καλά με τα χέρια μας. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσει και με καλά λαδωμένα χέρια χωρίζουμε σε κομμάτια τη ζύμη.
Ανάμεσα στα κομμάτια βάζουμε φέτες τσένταρ.
Στην συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάμε το κρόκο (που φυλάξαμε από το πρώτο βήμα), μία κουταλιά πάπρικα και μία κουταλιά λάδι και αλείφουμε τη ζύμη. Πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη (περίπου 40 λεπτά).
Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ.
Δες κι άλλες νόστιμες συνταγές για σπιτικά ψωμάκια.