Connect with us

Συνταγές

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Published

on

439143318 7993746803978441 4311198449325402248 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά για 5 τσουρέκια των 500 γραμμαρίων.
1350 γραμμάρια αλεύρι Robin Hood
300 γραμμάρια γάλα φρέσκο
1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό, (200 γρ.)
450 gr. ζάχαρη
5 αυγά
170 gr. φυτίνη
100 γραμμάρια νωπή μαγιά
1 κουταλάκι μαχλέπι
1 κουταλάκι κάρδαμο κακουλέ
Μισό κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, (κοφτό)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ένα ποτήρι χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι από το μετρημένο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί 10 με 15 λεπτά.

Σε μία λεκάνη
Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε όσο μπορούμε καλύτερα με το σύρμα να γίνει μία πηχτή ωραία κρέμα. Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το μαχλέπι, κάρδαμο, μαστίχα και το αλάτι.

Αρχίζουμε σιγά-σιγά να ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, (ανακατεύουμε, δεν ζυμώνουμε), λίγο πριν απορροφηθεί όλο το αλεύρι ρίχνουμε το προζύμι που έχουμε φτιάξει νωρίτερα με το αλεύρι και τη μαγιά, (ανακατεύουμε δεν ζυμώνουμε).

Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, χλιαρό, βάζουμε το δάχτυλό μας μέσα στο βούτυρο να αντέχει στην θερμοκρασία. Αυτό το κάνουμε σε όλα τα υγρά για να έχουμε επιτυχία και να μην κάψουμε την μαγιά. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά μέσα στο ζυμάρι και αρχίζουμε να διπλώνουμε το ζυμάρι, όχι να το ζυμώνουμε, αυτό το κάνουμε μέχρι να απορροφηθεί σιγά-σιγά όλο το βούτυρο, ρίχνουμε σταδιακά και αργά και απλά διπλώνουμε τη ζύμη.

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος τη λεκάνη και σκεπασμένη να φουσκώσει. Όταν διπλασιαστεί σε όγκο αρχίζουμε πάλι από τις άκρες χωρίς να ζυμώνουμε, να διπλώνουμε πάλι τη ζύμη μέχρι να την ξαναρίξουμε. Αφήνουμε πάλι για να φουσκώσει.

Σε αυτή τη φάση σε πέντε λεπτά θα έχει φουσκώσει πάλι. Κάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές. Σε άλλα πέντε λεπτά θα έχει φουσκώσει πάλι. Φτιάχνουμε τσουρέκια 500 γραμμάρια το ένα, ζυγίζουμε ζυμάρι 500 gr., κάθε φορά που παίρνουμε σκεπάζουμε την υπόλοιπη ζύμη.

Κόβουμε ζυμαράκι περίπου σε 170 γραμμάρια ανά κοτσίδα. Βάζουμε σε φόρμες ή ταψιά κοντά- κοντά το ένα με το άλλο και τα χωρίζουμε με λαδόκολλα και στη μέση και από κάτω για να μην κολλήσουν. Αφήνουμε να φουσκώσουν. Εγώ σε αυτή τη φάση ανάβω το φούρνο στους 50 βαθμούς και μόλις ίσα-ίσα ζεστάνει, (σβήνω το φούρνο), χωρίς να καίει και το αφήνω μέσα.

Φουσκώνουν πολύ γρήγορα, αλείφω με αυγό, ρίχνω φιλέ αμυγδάλου ή σουσάμι και ψήνω στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στις αντιστάσεις.

Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές2 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές4 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές6 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα8 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές10 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές12 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές13 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version