Συνταγές
Αυτό είναι ζωγραφική δεν είναι μαγειρική – Τα λόγια είναι περιττά για αυτήν την αστακομακαρονάδα
Μια ζωγραφιά το τραπέζι σας – Ολα υπέροχα καλοφτιαγμένα και νοστιμότατα – Η αστακομακαρονάδα μας θυμίζει καλοκαίρι!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε στη μέση τον αστακό, στο κεφάλι αφαιρούμε ένα μικρό σακουλάκι με ακαθαρσιες, αφαιρούμε και το έντερο, τον ξεπλένουμε καλά και τον στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σπάμε της δαγκάνες.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε τον αστακό και από τις δύο πλευρές για 2’-3’. Αφού ροδίσει και μισοψηθεί σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί και τον αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε ένα κρεμμύδι, ένα σκόρδο, μία πιπεριά τσίλι και μόλις μαραθούν ρίχνουμε 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση, σοτάρουμε λίγο και προσθέτουμε 3 ντομάτες τριμμένες, , λίγο βασιλικό και μαϊντανό αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 4 φλυτζάνια νερό.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αφού βράσουν για περίπου 8’ (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου) προσθέτουμε τον αστακό, 50γρ βούτυρο και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δέσει η μακαρονάδα.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Ετοιμάστε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.