Connect with us

Συνταγές

Αρωματική πρασοτυρόπιτα, άκρως λαχταριστή!

Published

on

81203764 10216297392053028 7372882259226918912 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Έφη Τιφτικίδου – “Stin koyzina Mmm… ou.”.

ΥΛΙΚΑ
Για το ταψί του φουρνου
Για τη ζυμη

850 γρ αλεύρι Κουλα κοσκινισμενο
1+1/2 ποτηρια νερου, νερο
1 φλ καφε ελαιολαδο
2 κ σ ξυδι
1 κ γλ κοφτο αλατι
1 πακετο super fresco με άρωμα βουτυρου στο αλουμινοχαρτο σε θερμοκρασια δωματιου

Για τη γεμιση
500 γρ πράσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 ματσάκι φρέσκο άνηθο
1/3 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1/3 ματσάκι φρεσκο δυόσμο
300 γρ φετα
3 αυγα
3 κ σ ελαιολαδο
Πιπερι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανη βαζουμε το νερο το λαδι το ξυδι και το αλατι και με το συρμα τα ανακατευουμε. Προσθετουμε κουταλιά κουταλια το αλευρι ανακατευοντας στην αρχη με το συρμα και μετα με το χερι.

Προσθετουμε τοσο αλευρι ωστε να παρουμε μια ζυμη που να μην κολλαει στα χερια και να ειναι μαλακη και ελαστικη. Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο μπάλες.

Βάζουμε στα χέρια μας αρκετο ηλιελαιο, πασαλιβουμε γύρω γύρω την κάθε μπάλα μας την πατάμε ελαφρά να γίνει επίπεδη (μικρή πιτουλα), βάζουμε την κάθε πιτουλα μας σε πιατο και καλύπτουμε το πιατο με διάφανη μεμβράνη ( να σκεπάζει από παντού τη ζύμη μας). Αφηνουμε 30′ να ξεκουραστουν. Θα ανοιξουμε δυο φυλλα ενα για επανω ενα για κατω.

Ριχνουμε νισεστε στον παγκο της κουζινας μας και πανω στο ενα ζυμαρακι μας και με τον πλαστη μας ανοιγουμε ενα φυλλο οχι πολυ λεπτο. Χωριζουμε το “βούτυρο” μας στη μεση και με το χερι μας παιρνουμε κομματακια και το βαζουμε στο φυλλο μας. Με το μαχαιρι κανουμε ενα κυκλο στη μεση του φυλλου και γυρω γυρω ακτινες.

Παιρνουμε το καθε φυλλαρακι το ανοιγουμε με τα χερια μας και το βαζουμε πανω στον κεντρικο κυκλο ( τον καλύπτει σχεδόν) με τη βουτυρωμενη πλευρα προς τα επανω εκτος απο το τελευταιο που το βαζουμε με την βουτυρωμενη πλευρα προς τα κατω για να σκεπασει τα υπολοιπα. Το βαζουμε σε πιατο και στο ψυγειο.

Το ιδιο κανουμε και με το αλλο μισο ζυμαρακι μας. Τα αφηνουμε στο ψυγειο για 3 τουλαχιστον ωρες για να παγωσει καλα το “βουτυρο”.

Για τη γέμιση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας και τα ψιλοκόβουμε. Από το πράσο χρησιμοποιούμε ως επί το πλείστον το άσπρο μέρος και μόνο τα τρυφερά πρασινα φύλα του.

Σε τηγάνι με βαρύ πάτο βάζουμε 3 κ σ ελαιολαδο και αφού κάψει σωταρουμε τα πράσα και κρεμμυδακια.

Αλατιζουμε ελαφρά ανάλογα πόσο αλμυρό είναι το τυρί που θα βάλουμε μετά, προσθέτουμε 1/2 φλ τσαγιού νερό και σιγοβραζουμε για 20′ με κλειστό το καπάκι του τηγανιου να μαλακώσουν και να ρουφήξουν το νεράκι τους.

Ανοιγουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα. Μόλις κρυώσει και λίγο πριν τοποθετήσουμε τη γέμιση μας στην πίτα μας προσθέτουμε τη φέτα μας θριμματισμενη τα αυγά μας χτυπημένα και ανακατεύουμε να πάνε παντού στο μείγμα μας.

Αφου περασουν οι 3 ωρες ριχνουμε νισεστε στον παγκο μας βαζουμε το ενα πακετακι μας και με τον πλαστη το ανοιγουμε οσο το μεγεθος του ταψιου μας και λιγο μεγαλυτερο για να κανουμε κοθρο.

Τοποθετουμε σε βουτυρωμεμο ταψι φουρνου. Βαζουμε τη γεμιση ανοιγουμε ομοια και το αλλο πακετακι και σκεπαζουμε την πιτα μας. Με το ζυμαρακι που εξεχει απο το ταψι κανουμε κοθρο.

Χαραζουμε την πιτα μας σε καθε τετραγωνακι που σχηματιζεται βαζουμε ενα μικρο κομματακι βουτυρο, και ραντιζουμε την πιτα μας με λιγο φρεσκο γαλα.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο στους 200°C στις αντιστασεις για 1 ωρα.

Αφηνουμε 10′ να κρυωσει πριν την κοψουμε για να τη σερβιρουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. Έφη Τιφτικίδου “Stin koyzina Mmm… ou.”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές11 λεπτά ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές4 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές6 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές7 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές22 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές24 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Exit mobile version