Συνταγές
Αρωματική Βασιλόπιτα – Κέικ, Βουτυρένια και αφράτη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έφτασε και φέτος η στιγμή για να φτιάξουμε την δική μας βασιλόπιτα, η οποία βγήκε αφράτη και θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι μόλις αποφασίσεις να την κάνεις. Καλή απόλαυση!
Υλικά
Για τη Ζύμη
Λίγη μαστίχα
Λίγη ζάχαρη
4 Αυγά
300 γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
200 ml γάλα
50 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι μαχλέπι
3 βανίλιες
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το Γλάσο
400 γρ ζάχαρη άχνη
Χυμό από 1 λεμόνι
Λίγο νερό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη για τη βασιλόπιτα μας. Θρυμματίζουμε αρχικά την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη σε ένα γουδί.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Κατόπιν, προσθέτουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα, το κονιάκ και δουλεύουμε.
Στη συνέχεια αρωματίζουμε το μείγμα με την μαστίχα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μαχλέπι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Έπειτα, βάζουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 28 εκατοστών, που έχουμε τοποθετήσει το φλουρί.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι η βασιλόπιτα να ροδίσει.
Συνεχίζουμε με το γλάσο της βασιλόπιτας. Στην άχνη ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν χρειαστεί προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά λίγο νερό μέχρι που να γίνει παχύρευστο γλάσο.
Όταν είναι έτοιμο το απλώνουμε πάνω στην κρύα βασιλόπιτα.
Έτοιμη η βασιλόπιτα μας για το 2023! Δοκίμασε τη και θα σου ζητάνε τη συνταγή για του χρόνου! Καλή Χρονιά με υγεία!
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!