Συνταγές
ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ – δεν είναι μόνο ένα γευστικό πιάτο, αλλά και ένα ευπαρουσίαστο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1,5 κιλό αρνί
4-5 μαρούλια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
2-3 καρότα
1/2 φλ. λάδι
άνηθο
αλάτι, πιπέρι
Αυγολέμονο
2 αυγά
χυμός ενός μεγάλου λεμονιού
1 κουτ.σουπ. γεμάτη κορν φλάουερ
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζω. Του ρίχνουμε πιπέρι και το σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές σε λίγο λάδι.
Αφού ροδίσει του ρίχνω ζεστό νεράκι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει. Μετά από μισή ώρα ρίχνουμε μέσα και τα χοντροκομμένα καρότα και το αλάτι.
Πλένουμε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το πράσο και τα ψιλικόβουμε . Τα μαρούλια τα κόβουμε σε πιο μεγάλα κομμάτια.
Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λαδάκι και σωτάρω πρώτα τα κρεμμυδάκια και το πράσο και μετά ρίχνουμε και τα μαρούλια. Ρίχνουμε και τον άνηθο.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα το βρασμένο κρέας και τα καρότα και τα βάζουμε πάνω στα λαχανικά που έχω σωτάρει.
Ρίχνουμε και το ζουμί που έμεινε από το βρασμένο κρέας και σιγοβράζουμε για 10 λ. περίπου.
ΧτυπάΜΕ 2 αυγά. Τους ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού και μία κουτ.σουπ. κορν φλάουερ διαλυμένη σε λίγο νεράκι.
Σε αυτό το μίγμα αυγών, προσθέτουμε με κουτάλα σιγα σιγά ζουμάκι από την κατσαρόλα, αφού την έχουμε κατεβάσει από την φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια.
Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάΜΕ να πάει παντού. Το φαγητό μου είναι έτοιμο και πεντανόστιμο! 🩷
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
Αν και το καρότο πάει με όλα τα κρέατα και όπως λέτε δίνει χρώμα ζωγραφίζει στο πιάτο επίσης κόβει τις μυρωδιές και βέβαια είναι πολύ ωφέλιμο!!
Για παράδειγμα χωρίς καρότο, ίσως και χωρίς πράσο θα σας πρότεινα να το φτιάξετε μια φορά με αντίδια, είναι ακόμα ωραιότερο και αξίζει την δοκιμή!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.