Γλυκα
Αραβικό κέικ τούρτα καραμελέ – Δοκίμασε και εσύ το πιο μαγικό γλυκό
Εδώ θα βρείτε την συνταγή για ένα καταπληκτικό κέικ τούρτα καραμελέ – πρωτότυπη ιδέα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Υλικά
για την πρώτη στρώση- καραμέλας
180 γρ. ζάχαρη
2 κσ. νερό
για την δεύτερη στρώση – κρέμα
4 ολόκληρα αβγά
600 ml. γάλα πλήρες
250 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
για την τρίτη στρώση – κεϊκ σοκολάτας
1 αβγό
100 γρ. ζάχαρη
100 ml. πλήρες γάλα
150 ml. ηλιέλαιο
2 κσ. κονιάκ ή λικέρ
1 βανίλια
1 μπέικιν
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κσ. κοσκινισμένο κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας την στρώση καραμέλας. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί. Ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε έως ότου να έχουμε μία στρώση καραμέλας στο τηγάνι. Πριν κρυώσει, την αδειάζουμε σε μία φόρμα κέικ 28 εκατοστών.
Το δεύτερο βήμα είναι η παρασκευή της δεύτερης στρώσης με κρέμα. Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρι και τις βανίλιες σε ένα μπωλ και σταδιακά το γάλα. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
Συνεχίζουμε με την τρίτη στρώση. Βάζουμε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς. Αφού ανακατέψουμε με το μίξερ, το αυγό, τη ζάχαρι και τη βανίλια, συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα, το ηλιέλαιο, το κονιάκ και το μπέηκιν πάουντερ. Σταδιακά συμπληρώνουμε το αλεύρι, το κακάο, και αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
Γεμίζουμε σχεδόν μέχρι τη μέση ένα ταψάκι με νερό. Βάζουμε τη φόρμα στο κέντρο και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τη φόρμα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “τούρτα καραμελέ ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki