Συνταγές
Από τους ωραιότερους Κουραμπιέδες – Άρχισαν να μυρίζουν Χριστούγεννα και υπέροχα γλυκά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. παγωμένο ανάμεικτο πρόβειο και αγελαδινό βούτυρο, 250 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά και όταν κρυώσουν τα σπάμε ελαφρώς μαζί με την φλούδα, 2 κτγ. μπέικιν πάουντερ, 4 βανίλιες, 220 γρ. άχνη ζάχαρη, 60 ml. κονιάκ, 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλεύουμε το βούτυρο με την άχνη για 20 λεπτά! Ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, το κονιάκ ,τα αμύγδαλα και τέλος σιγά- σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε να έχουμε αφράτη ζύμη.
Πλάθουμε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους τις τοποθετούμε στην λαδόκολα, τις πατάμε λίγο πάνω με το δάχτυλο και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολα στον πάγκο, ρίχνουμε 2 σακουλάκια άχνη ζάχαρη με 4 βανίλιες και μόλις κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες τους περνάμε έναν- έναν από την άχνη πατώντας τα γύρω, πλάγια με την παλάμη.
Έφτιαξα 100 κομμάτια! Και εάν θέλετε τα ραντίζετε με ανθόνερο προτού μπεί η άχνη.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!