Συνταγές
Αποκλείεται να το περάσεις και να προσπεράσεις – κέικ κάστανο με σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από Λένα Κορλού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
200gr κάστανα βρασμένα, 500gr φαρινα, 250gr Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου, 4 αυγά, 1 βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι, 400gr ζάχαρη, 260ml γάλα κ 1 κουτ. του γλυκού μπεικιν, 200ml κρέμα γάλακτος 35%κ 2 κουβερτουρες των 125gr.
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα κάστανα μετά τα ξεφλουδιζουμε όσο είναι ζεστά κ τα αφήνω να κρυωσουν. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη καλά μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγα συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά κ μετά προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα, το μπεικιν, τη φαρινα κ ρίχνουμε σιγά σιγά κ το γάλα συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να είναι ομοιορφο.
Βάζουμε στο μουλτι τα κάστανα κ τα θρυμματιζουμε , τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο κ τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Μετά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρόλακι κ προσθέτουμε την μια κουβερτούρα σε κομμάτια την λιώνουμε με την κρέμα γάλακτος κ μέσα προσθέτουμε τα κάστανα κ τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βουτυρωνουμε κ αλεύρωνουμε την φόρμα του κέικ προσθέτουμε το μισό μείγμα του κέικ κ από πάνω προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος, την κουβερτούρα κ τα κάστανα. Στο τέλος προσθέτουμε κ το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
Το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα πάνω κάτω αντιστάσεις σε μεσαία σχάρα. Λιώνουμε κ την άλλη την κουβερτούρα σε Μπεν μαρι κ όταν κρυώσε το κεικ την βαζουμε από πάνω κ είχα κρατήσει 9 κάστανα ολόκληρα για ντεκόρ από πάνω την σοκολάτα.
Η Συνταγή είναι από Λένα Κορλού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.