Συνταγές
Απίστευτα νόστιμος σιμιγδαλένιος δίχρωμος χαλβάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη ( θεωρώ ότι είναι αρκετό.. )
1 βανίλια
1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
1 στικ κανέλας
Βράζω ίσα να λιώσει η ζάχαρη
Χαλβάς
1 κούπα λάδι ( 1/2 σπορελαιο + 1/2 ελαιόλαδο)
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
Τριμμένο καρύδι ( σε κομματακια, όχι σκόνη)
Μπορείτε φυσικά να βάλετε ό,τι ξηρό καρπό επιθυμείτε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ταυτόχρονα σε άλλο μάτι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε .
Καβουρδιζουμε το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά! Προσθέτουμε κανέλα, ξύσμα, καρύδια, και σιγά σιγά τον χυμό πορτοκαλιού ( πιτσιλαει) προσθέτουμε με μια κουτάλα προσεκτικα και σταδιακά το σιρόπι και ταυτόχρονα ανακατεύουμε με κουτάλα το μείγμα του σιμιγδαλιού.
Περιμένουμε να τραβήξει το σιρόπι και μετά ρίχνουμε την επόμενη δόση. Πριν δέσει… χωρίζουμε το μείγμα, βάζοντας το μισό σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε μισή κουβερτουρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να δέσει
Στρώνουμε πρώτα ομοιόμορφα τορ σοκολατένιο μέρος και στη συνέχεια το κανονικό
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραίο χαλβά σιμιγδαλένιο
Η Συνταγή είναι από κ. Giwta Stritsou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι λάδι (καλαμποκελαιο)
1/2 κιλό χονδρό σιμιγδάλι
100γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμενα
1 κ.γ. κανέλα
Υλικά για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και περιμένουμε να βράσει.
Αφού βράσει το απομακρύνουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και τα καβουρδιζουμε θέλει αρκετή ώρα. Αφού τα καβουρδιζουμε απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι με την κανέλα.
Το αφήνουμε να πάρει μια βραση και κατόπιν το απομακρύνουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια το βάζουμε στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε στην πιατελα
Η Συνταγή είναι από κ. Giwta Stritsou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.