Connect with us

Παγωτα

Απίθανο παγωτό με καραμελωμένα καρύδια και σάλτσα καραμέλας

Published

on

παγωτό με καραμελωμένα καρύδια και σάλτσα καραμέλας

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Απίθανο παγωτό με καραμελωμένα καρύδια και σάλτσα καραμέλας

H συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Υλικά

Για τα καραμελωμένα καρύδια
-150gr καρύδια χοντροκομμένα
-120gr ζάχαρη
-30ml νερό
Για την σάλτσα καραμέλας (butterscotch)
-200gr ζάχαρη
-150ml κρέμα γάλακτος ζεστή
-100gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους
Για το παγωτό
-600ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-1 ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή μας, πρώτα με την παρασκευή των καραμελωμένων καρυδιών. Για να γίνει αυτό, βάζουμε σε μία λαμαρίνα ψησίματος λαδόκολλα, χωρίς να χρειάζεται να την λαδώσουμε ή βουτυρώσουμε. Κατόπιν, βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι, και όταν το τηγάνι ζεσταθεί, ρίχνουμε την ζάχαρι προσέχοντας ώστε να την απλώσουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού ώστε να είναι εύκολο το λιώσιμό της.

Υστερα, ρίχνουμε το νερό και περιμένουμε έως ότου πάρει βράση το νερό με την ζάχαρι. Τότε, ανακατεύουμε λίγο ακόμα με τη μαρίζ και σε λίγο το μίγμα αρχίζει να παίρνει ένα σκούρο χρώμα, οπότε έχει γίνει πλέον η καραμέλα που χρειαζόμαστε για το γλυκό μας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρώς έως ότου η ζάχαρι να απορροφηθεί και να λιώσει καλά. Σβήνουμε την κουζίνα.

Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε στο τηγάνι με την καραμέλα τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ ώστε η καραμέλα να απλωθεί σε όλα τα καρύδια και αδειάζουμε το τηγάνι στη λαμαρίνα με τη λαδόκολλα. Απλώνουμε λίγο τα καραμελωμένα καρύδια και αφήνουμε στην άκρη τη λαμαρίνα για να κρυώσουν καλά.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο βήμα, φτιάχνοντας την σάλτσα καραμέλας. Για να γίνει αυτό, βάζουμε πάλι ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και παράλληλα ένα μικρό κατσαρολάκι, και τα δύο σε μέτρια φωτιά. Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στο κατσαρολάκι για να ζεσταθεί, έως ότου πάρει βράση. Στο τηγάνι μόλις αυτό ζεσταθεί, ρίχνουμε την ζάχαρι και περιμένουμε έως ότου αρχίσει να λιώνει, οπότε με μία ξύλινη κουτάλα ή με τη μαρίζ, ανακατεύουμε έως ότου να λιώσει καλά η ζάχαρι, οπότε κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.

Αδειάζουμε σιγά σιγά στο τηγάνι με την λιωμένη και καραμελωμένη ζάχαρι, το κατσαρολάκι με την κρέμα, έχοντας ανάψει πάλι το μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε και μετά από λίγο αδειάζουμε και το μπωλάκι με το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έως ότου λιώσει καλά και το βούτυρο, οπότε σβήνουμε την κουζίνα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Οταν θα κρυώσει καλά η σάλτσα καραμέλας την βάζουμε σε ένα μπωλ.

Βγάζουμε τη λαδόκολλα με τα καραμελωμένα καρύδια από τη λαμαρίνα, την απλώνουμε στο τραπέζι και σπάζουμε τα καρύδια λίγο με τα χέρια μας.

Προχωράμε τώρα στο τρίτο βήμα, στην παρασκευή του παγωτού. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ την κρύα κρέμα γάλακτος και με το μίξερ την χτυπάμε έως ότου γίνει σαντιγύ. Κατόπιν αδειάζουμε στο μπωλ το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ και το παγωτό είναι έτοιμο.

Παίρνουμε ένα πλαστικό μπωλ περίπου 2.5 λίτρων σε χωρητικότητα, ανακατεύουμε λίγο με τη μαρίζ το παγωτό και το αδειάζουμε στο πλαστικό μπωλ, το στρώνουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Περίπου μισή ώρα είναι αρκετή για να παγώσει όσο πρέπει το παγωτό.

Μετά από αυτή την μισή ώρα, βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο και αφού το ανακατέψουμε λίγο με ένα κουτάλι, ρίχνουμε μέσα τα καραμελωμένα καρύδια, τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και σάλτσα καραμέλας. Κρατάμε λίγα καρύδια και λίγη σάλτσα ακόμα για το τέλος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε όλα τα υλικά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Τέλος, απλώνουμε επάνω από το παγωτό τα υπόλοιπα καρύδια και επίσης με το κουτάλι ρίχνουμε μικρές ποσότητες σάλτσας καραμέλας και βάζουμε ξανά το μπωλ στην κατάψυξη αφού το κλείσουμε με το καπάκι του για τουλάχιστον 4 ώρες. Μετά και από αυτό, το παγωτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

H συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Δες περισσότερες συνταγές για παγωτό!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές49 λεπτά ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές5 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές5 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές19 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές21 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές23 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές1 ημέρα ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Exit mobile version