Συνταγές
Απίθανες μπακέτες σκέτες ή και γεμιστές – γίνονται φανταστικές!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. γάλα & 65 γρ. νερού
20 γρ. μαλακό βούτυρο (μπορείτε να αντικαταστήσετε με ελαιόλαδο)
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακ ξηρή μαγία ή 25 γρ. φρέσκια
50 γρ. λιωμένο βούτυρο για να περάσετε τη ζύμη
σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε γιά 4 λεπτά σε αργή ταχύτητα και 2 λεπτά σε πιο γρήγορη
Τοποθετήστε το σε μια επιφάνεια εργασίας που έχετε πασπαλίσει με αλεύρι.
χωρίστε τη ζύμη σε 2 η περισσότερα μέρη.
Λιώνουμε 50 g. βούτυρο η λάδι .
Ανοίξτε κάθε μέρος σε ένα ορθογώνιο φύλλο. Περάστε με το βούτυρο η λάδι και διπλώστε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες . Αφήστε τη ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Μετά από 15 λεπτά, πάρτε τη ζύμη.
Ξανά ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ορθογώνιο φύλλο . Περάστε την επιφάνεια με βούτυρο και τυλίξτε σε ρολό. ΕΔΩ ΠΡΙΝ ΤΥΛΙΞΕΤΕ …. πασπαλίζετε κανέλα η ότι άλλο θέλετε ..
Τοποθετήστε και τα δύο ρολά στο χαρτί ψησίματος.
Περάστε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό ή γάλα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι προαιρετικά και κάνουμε χαρακιές βαθιές λοξές .
Είναι καλύτερα να κάνετε τις χαρακιές πριν φουσκώσουν οι μπαγκέτες, διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο να κοπεί όταν φουσκώσει η ζύμη
Σημαντικό οι χαρακιές πρέπει να γίνονται πολύ λοξά.
Σκεπάστε τις μπακετούλες για 30- 45 λεπτά οι μπαγκέτες πρέπει να διπλασιαστούν .Ψήνουμε για 30-35 λεπτά 180-200 βαθμούς αντιστάσεις
Στο σημείο που κάνουμε ρολό την ζύμη μπορούμε να προσθέσουμε , κανελοζάχαρη η σκορδορίγανη η λιαστή ντομάτα η μερέντα κάνοντας αλμυρό η γλυκό το τελικό αποτέλεσμα …
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”