Συνταγές
Αν και παρεξηγημένα τα κούμαρα γίνονται απίστευτη μαρμελάδα
Η Συνταγή είναι από Nina Thermou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1kg καρπούς κουμαριάς
550 gr ζάχαρη
Χυμό από 4 – 5 πορτοκάλια
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Αστεροειδή γλυκάνισο 3-4 τεμάχια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε τα κούμαρα, τη ζάχαρη και το χυμό σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Αφήνουμε να μαριναριστουν 1-2 ώρες. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά.
Σπάμε τα κούμαρα με ράβδο μπλέντερ η ανακατεύοντας με κουτάλα για πιο μεγάλα κομμάτια, προσθέτουμε το γλυκάνισο και το λεμόνι και βράζουμε έως ότου δέσει.
Εάν θέλουμε να αφαιρέσουμε τα τραχειά μπιλακια περνάμε από πολύ ψιλή σήτα τη μαρμελάδα.
Καλή επιτυχία σε όποια κυρία την κάνει…
Η Συνταγή είναι από Nina Thermou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για φανταστική μαρμελάδα μυρωδάτη και γευστική, πολύ πετυχημένη..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1κιλο ώριμα βερίκοκα με το κουκούτσι
600 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια άρωμα
1κ.σ. λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα ξανακόβουμε πάλι στη μέση (το ένα βερίκοκο κομμένο στα 4) και τα βάζουμε στη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και βάζουμε τη κατσαρόλα στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα τοποθετούμε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ξεκινάμε το βράσιμο.
Στην αρχή πρέπει να το ξαφρίσουμε για όσο χρειαστεί και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 20′ και
2′ πριν τελειώσουμε ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το λεμόνι.
Τα βάζα τα ζεσταίνουμε στους 100 βαθμούς με αέρα στο φούρνο ανάποδα και όπως είναι ζεστά προσθέτουμε μέσα ζέστη τη μαρμελάδα μας!!
Τα κλείνουμε καλά και όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.