Γλυκα
Αν αγαπάτε την σφολιάτα αυτό το γλύκισμα θα το λατρέψετε … στο τσακ μπαμ με 3 υλικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτας (Έχει 2 μέσα)
1 μικρό βάζο νουτελα
1 μικρό βάζο φυστικοβουτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο αέρα 200C βαθμούς.
Θα ξεπαγωσετε την σφολιάτα και θα απλώσετε σε μια επιφάνεια το ένα φύλλο.
Θα το κόψετε σε 4 ίσα μέρη.
Το ιδιο θα κάνετε με την δεύτερη σφολιάτα.
Θα απλώσετε τη μια λωρίδα με νουτέλα και θα το τυλίξετε σε ρόλο. Το αφήνετε στην άκρη.
Απλώνετε την επόμενη λωρίδα με φυστικοβουτυρο και λίγη νουτελα. Τοποθετείτε την πρώτη λωρίδα που τυλίξατε πάνω σε αυτή με το φυστικοβουτυρο και τυλίγεται σε λωρίδα ξανά.
Με αυτό τον τρόπο θα τυλίξτε όλες τις λωρίδες και θα απλώνετε εναλλάξ μια λωρίδα με νουτελα και μια με φυστικοβουτυρο-νουτέλα μέχρι να τελειώσουν όλες οι λωρίδες της σφολιάτας.
Τοποθετείτε σε ταψί που βάλατε χαρτί ψησίματος στον πάτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στην αρχή στους 200C βαθμούς και μετά από 10 λεπτά στους 180C βαθμούς μέχρι να απλώσει η σφολιάτα και να ροδίσει.
Όταν το βγάλετε και κρυώσει λίγο, ρίχνετε με ένα κουταλάκι λίγη νουτελα και φυστικοβουτυρο, πασπαλίζετε με λίγη άχνη.
Αφήστε να κρυώσει καλα πριν κόψετε σε τρίγωνα τα κομμάτια όπως στην τούρτα. Σερβίρετε με φρέσκιες φράουλες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”