Συνταγές
Αναρόπιτα τυλιχτή με σιρόπι (κατιμέρι κυπριακή έκδοση)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για 1 ταψί μεγάλο
1 κιλό αναρή ανάλατη -μυζήθρα, (όση θέλουμε)
100 γρ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι καρύδια σπασμένα σε μικρά κομματάκια
1 κτγ. κανέλα
1/4 κτγ. γαρύφαλλα αλεσμένα
2 κουταλιές ανθόνερο
(1 βανίλια)
Για την ζύμη
800 γρ. αλεύρι χωριάτικο
3 κτγ.baking powder
160 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
νερό χλιαρό γύρω στα 170γρ.
Σιρόπι
3 ποτ. ζάχαρη
3 ποτ. νερό
2-3 γαρύφαλλα σωστά
λίγο χυμό λεμονιού
Να βράσει για 3-4 λεπτά
1 κουταλιά μέλι, όταν σβήσουμε την φωτιά το βάζουμε και ανακατεύουμε
Κρύο σιρόπι
Για την ζύμη
Βάζουμε σε ένα μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τον χυμό και το νερό .Οταν η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Για την γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ την φρέσκια ανάλατη-μυζήθρα και την λιώνουμε με ένα πιρούνι . Προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα, το ανθόνερο, (την βανίλια), και τα καρύδια.
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε την ζύμη σε 5 μπάλες και με ένα πλάστη, ανοίγουμε το κάθε ένα κομμάτι ζύμης σε μεγάλα μακρόστενα κομμάτια.
Τοποθετούμε με ένα κουτάλι γέμιση στην μέση του μακρόστενου κομματιού ζύμης, την απλώνουμε αφήνοντας αρκετή ζύμη αριστερά και δεξιά, με την οποία σκεπάζετε την γέμιση.
Με την υπόλοιπη ζύμη που βρίσκετε πάνω και κάτω, σαν ρολό στρίβοντας τις άκρες για να μην βγεί η γέμιση στο ψήσιμο.
Βάζουμε την πίτα σε ένα αντικολλητικό ταψί ελαφρώς βουτυρομένο και αλείφουμε με το βούτυρο την επιφάνεια της πίτας ή με ηλιέλαιο.
Μετά τρυπάμε για να απορροφήσει πιο καλά το σιρόπι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35- 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε 4-5 λεπτά, (για να μείνει τραγανή), και περιχύνουμε με το κρύο.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.