Ορεκτικα
Ανακατέψτε αλεύρι με νερό για ένα νόστιμο αποτέλεσμα ζύμης που θα τη λατρέψετε! Ο τρόπος κοπής της ζύμης.. μεγάλη μαγκιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ εύκολο κ γρήγορο ανακατεύοντας αρχικά αλεύρι με νερό..
Πάρα πολύ έξυπνη ιδέα, φοβερή λύση για υπέροχο πρωινό,βραδινό ή συνοδευτικό στο μεσημεριανό.
Το ρολάρισμα δίνει εντυπωσιακή εμφάνιση και το βούτυρο στη γέμιση της φέτας κάνει τη διαφορά γευστικά!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-1 κουταλιά ζάχαρη
-250 ml. γάλα
-200 ml. νερό
-100 ml. λάδι
-700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-1 κουταλάκι αλάτι
-250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-50 γρ. βούτυρο λιωμένο
-κρόκο αυγού
-σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ανακατεύοντας την μαγιά , τη ζάχαρι, το γάλα και το νερό σε ένα μπωλ με το σύρμα.
Συνεχίζουμε με το λάδι.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε τα υλικά. Σταδιακά, ενσωματώνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, την λαδώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε το μπωλ με μία πετσέτα και αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Σε ένα άλλο μπωλ, ρίχνουμε την φέτα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο.
Με ένα κουτάλι, απλώνουμε και στρώνουμε ποσότητα από το μίγμα της φέτας.
Με τη ρόδα κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες με πάχος σχεδόν ένα δάχτυλο και κατόπιν στη μέση.
Τυλίγουμε σε μορφή ρολό.
Αλείφουμε τα ρολό με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις και στους 180 βαθμούς έως ότου να πάρουν χρώμα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “αλεύρι με νερό” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics