Συνταγές
Ένα απλό νόστιμο και γευστικό μπισκότο είναι τα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Θα τα φτιάχνετε συχνά…σε 10 λεπτά ή προετοιμασία και 15 λεπτά ψήσιμο
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο
-5 ασπράδια από μέτρια αυγά
-300 γρ. ζάχαρη
-2 βανίλιες
-1 γεμάτη κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό
-λίγο αμύγδαλο φιλέ
-εσάνς αμυγδάλου ή λικέρ αμαρέτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μισή πρέζα αλάτι.
Τρίβουμε σε δόσεις το αμύγδαλο μαζί με τη ζάχαρη όσο πιο ψιλό μπορούμε.
Μετά το ρίχνουμε σε μια λεκάνη και αναμιγνύουμε και τα υπόλοιπα υλικά + τη μαρέγκα.
Πλάθουμε μπαλάκια σαν μεγάλο καρύδι και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ρίχνοντας το φίλε από πάνω.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 18 λεπτά περίπου.
Ο φούρνος να είναι καλά προθερμασμένος. Δεν τα παραψήνουμε γιατί σκληραίνουν.
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Κουραμπιέδες με λάδι που η γεύση τους θυμίζει πιο πολύ μπισκότο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tsampika Tsampika-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μισό κιλό λάδι, μισό ελαιόλαδο, και μισό σπορέλαιο στο ψυγείο να παγώσει για δύο ώρες, το χτυπάμε με μία κούπα άχνη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει, προσθέτουμε μισό κρασοπότηρο ούζο, 1 κουταλάκι κοφτό σόδα που την έχουμε διαλύσει στο χυμό από μισό λεμόνι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.
Το αλεύρι δεν το ρίχνουμε όλο μαζί να δούμε τη ζύμη μας να γίνεται μαλακή και να πλάθεται, ρίχνουμε και μία φλυτζάνια αμύγδαλα χοντροκομμένα αν θέλουμε. Πλάθουμε κουραμπιέδες στρογγυλούς ή μισοφέγγαρα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα,
όταν βγουν από το φούρνο τους ραντίζουμε με ούζο, τους αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τους πασπαλίζουμε με την άχνη που έχουμε βάλει και δύο κουταλιές κορν φλαουρ μαζί και 2 βανίλιες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tsampika Tsampika-Χρυσές Συνταγές”