Συνταγές
Το τέλειο σνακ, νοστιμότατο και καλοφτιαγμένο αλμυρό κέικ για σήμερα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, για όλες τις ώρες
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγα
1 στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλυτζανα τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζανα γκούντα σε κύβους
1 φλυτζανα γαλοπούλα ψιλοκομμενη( καπνιστή)
Χρωματιστές πιπεριές, από 1/2 φλυτζανα σε κύβους
1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο μπέικιν
3 φλυτζανες αλεύρι γοχ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τ’ αυγα χτυπημένα και το λάδι, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν
Σε αλευρωμενη και βουτυρωμενη φόρμα, ριχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά, στους 180 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εύκολη συνταγή για αλμυρό κέικ με κολοκύθι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
400 γρ αλεύρι φαρίνα
1 κσ μπεικιν παουντερ
4 αυγά μικρά
πιπέρι
200 γρ βούτυρο λιωμένο ή 1 φλ.του τσαγιού σπορέλαιο
τριμμένη φέτα (ή άλλα τυριά της αρεσκείας σας, εγώ έβαλα γραβιέρα Αμφιλοχίας)
δυόσμο και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένα
λίγο αλάτι προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι και το στύβουμε πάρα πολύ καλά.
χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν και ρίχνουμε το βούτυρο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Το μείγμα θα κολλάει και θα στέκεται στο κουτάλι.
Βάζουμε λαδόκολλα σε στενόμακρη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
Στρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 για 50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”