Συνταγές
Αλμυρή τάρτα που θα σε τρελάνει! Με ροκφόρ, κατσικίσιο γαλλικό τυρί και φρέσκα αχλάδια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
ΤΑΡΤΑ:
175 γρ. αλεύρι σκληρό
175 γρ. αλεύρι μαλακό γ.ο.χ
175 γρ. βούτυρο φρέσκο ανάλατο
2κρόκοι αυγών
75 γρ. νερό
Μια πρέζα αλάτι
1 πρεζα ζάχαρη
ΓΕΜΙΣΗ:
250 γρ. κατσικίσιο γαλλικό τυρί (κάνει και μαλακό ελληνικό κασέρι η Ελληνικό κατσικίσιο τυρί)
100 γρ. Ροκφόρ
100 γρ. Κασεράκι τύπου ροκφόρ με Cranberries & βερίκοκα (που χρησιμοποιούμε σε πλατερ για τα Χριστούγεννα)
2 αχλάδια μεγάλα
4-5 βερίκοκα μουλιασμένα σε ζεστό νερό
250 ml κρέμα γάλακτος light
1 φλ. φλιτζάνι φουντούκια σπασμένα χοντρά
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι
Εκτέλεση :
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια. Βάζουμε το βούτυρο και τα αλεύρια σε ένα μεγάλο μπολ και τα δουλεύουμε μέχρι να σβολιάσουν.
Ρίχνουμε τα αυγά, το νερό, το αλάτι και δουλεύουμε την ζύμη. Στρώνουμε σε λαδωμένη φόρμα για τάρτες καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για μια ώρα περίπου. Κατόπιν ανακατεύουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τα φουντούκια. Πλένουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και τοποθετούμε τα κομμένα αχλάδια και τα βερίκοκα ψιλοκομμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς για 30′ λεπτά περίπου.
Επειδή μία δεν είναι ποτέ αρκετή, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και άλλες νόστιμες συνταγές “τάρτα”.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”