Συνταγές
Μαγειρεύοντας το πιο αφράτο αλάδωτο ραβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1/2 ποτήρι ζάχαρη, 3 ποτήρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό, 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό, 250 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό, 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα, 2 βανιλιες, 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ, ξύσμα απο ένα πορτοκάλι, τριμμένο καρύδι η αμύγδαλα για το γαρνίρισμα.
Σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη 2 1/2 ποτήρια νερό, 1 φλούδα λεμονιού, 2 3 σταγόνες χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπωλ τα σιμιγδάλια την Ζάχαρη της βανιλιες το μπεικιν παουντερ , βάζουμε την σόδα μέσα στην πορτοκαλάδα
Ανακατεύουμε και το Ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά βάζουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, Στην Συνέχεια ανακατεύουμε λίγο να Αφρατεψει
Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι η πιρεξ Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου εξαρτάται τον φούρνο σας. Βράζουμε το σιρόπι αφού έχει αρχίσει να παίρνει βράσει το Αφήνουμε για 4 με 5 λεπτά ακόμη
το Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει Μόλις βγει το γλυκό Ρίχνουμε το κρύο Σιρόπι στο ζεστό γλυκό Αφήνουμε να κρυώσει καλά βάζουμε απο πάνω τριμμένα καρύδια. Η Συνταγή είναι της Χρυσοχερας
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριακή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.