Συνταγές
Επειδή αγαπάμε πολύ τις πίτες – μια ακόμη πολύ νόστιμη συνταγή είναι αυτή για αγκιναρόπιτα!
Συνέχεια ψάχνουμε καινούργιες συνταγές όπως αυτήν για αγκιναρόπιτα
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 σακουλάκι αγκινάρες κατεψυγμένες κομμένες σε κύβους
2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος Κομενο σε μικρά κοματια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμυδακια και 1 ματσάκι άνηθο η μάραθο ψιλοκομενα
1 κούπα ελαιόλαδο
250 γρμ! φέτα
3 αυγα
2 φυλλα σφολιάτας χειροποίητα η εμπορίου
Σουσαμι
Σε κατσαρόλα μαραινουμε τα λαχανικά μας
*ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ: 3 κούπες αλευρι λίγο λάδι λίγο ξυδακι αλάτι και ζύμωμα με χλιαρό νερό το αφήνουμε κανένα τέταρτο και ανοίγουμε φύλλο
Εκτέλεση
Τα Στραγγίζουμε καλά στο τρυπητο και τα βαζουμε σε λεκανακι, μαζί με τη φέτα τ’ αυγα, το μισό λάδι, και λίγο αλατοπίπερο
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο, και βαζουμε τη γέμιση
Από πάνω το άλλο φύλλο, που αλειφουμε λάδι. πασπαλίζουμε με το σουσαμι και χαρασουμε σε κοματια
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς αερόθερμο, για να ψηθεί από κάτω η πίτα μας
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.