Συνταγές
Ένα γλυκάκι να κεράσουμε – αγαπημένο μιλφέιγ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
2 φύλλα σφολιάτα
Αχνη για το καραμελωμα των φύλλων.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ :
1 Λίτρο γάλα πλήρες
100γρ.κορν-φλαουρ
1 λοβο βανίλιας αν δεν έχουμε βάζουμε 1 κ. Γ. υγρή βανίλια
270γρ.ζαχαρη
4 κρόκους αυγών
100γρ.βουτυρο
200γρ.κρεμα γάλακτος 36%λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα φύλλα :
Έχουμε ξεπαγώσει την σφολιάτα. Την ανοίγουμε σέ ένα ταψί και κάνουμε πολλές τρύπες με 1 η 2 πιρούνια η με το εργαλείο που κάνει τρύπες. Την αχνιζουμε και την πατάμε ελαφρώς με ένα πλάστη. Την χωρίζουμε σέ 12 ίσα μέρη.
Βάζουμε πάνω από την σφολιάτα μας μια σχάρα και έτσι δεν θα φουσκώσει η σφολιάτα μας και θα γίνει ένα τραγανό μπισκότο. ψήνουμε στους 190βαθμους για 20′. Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα μας.
Σέ μια κατσαρόλα βάζουμε τα 900γρ. από το γάλα μας και την μισή ποσότητα από την ζάχαρη.
Το βάζουμε σε μεσαία θερμοκρασία να ζεσταίνετε ρίχνουμε και την βανίλια.
Σέ ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα δουλεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Όταν βράσει και φουσκώσει το γάλα μας το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε με μια κουτάλα και ρίχνουμε λίγο λίγο στους κρόκους να ζεστάθουν και μετά το μεταφέρουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα το βάζουμε σε μεσαία θερμοκρασία και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Όταν είναι έτοιμη την αδειάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος την καλύπτουμε με μεμβράνη την βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν περάσει ο χρόνος που χρειάζεται η κρέμα για να σφίξει την αδειάζουμε σέ ένα ευρύχωρο σκεύος και με έναν αυγοδαρτη την αφρατευουμε. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε ένα παγωμένο μεταλλικό σκεύος τόσο που να έχει την υφή του γιαουρτιού.
Την ενσωματώνουν με την κρέμα πατισερι.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΊΡΙΣΜΑ :
Παίρνουμε τρία κομμάτια από την ψημένη σφολιάτα και γεμίζουμε το πρώτο με την κρέμα το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο και βάζουμε το τρίτο από πάνω που ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και τρίμματα από σφολιάτα.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.