Συνταγές
Αγαπημένα ταρτάκια για κέρασμα
Η Συνταγή είναι από κ. Melio Agiasmenoy – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
Ταρτάκια
200 γραμμάρια βούτυρο λούρπακ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι φαρινάπ
Για την κρέμα πατισερί
2 .1/2 φλιτζάνι γάλα
4 αυγά και 2 κρόκους
1 βανίλια
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
1 φυτική σαντυγί 500 γραμμάρια
3 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
Κερασάκια η ότι άλλο θέλουμε
Βγαίνουν περίπου 20 – με 23 ταρτάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατρέψη Ρίχνουμε την βανίλια και το κονιάκ και προσθέτουμε το αλεύρι
Έτοιμη η ζύμη μας την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Την βγάζουμε και την ανοίγουμε με τον πλαστή σε λεπτό φίλο.
Με ένα κουπατ στρογγυλό κόβουμε στρογγυλά φίλα και τα βάζουμε σε μικρές βάσεις τάρτας κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β για 20 λεπτά .
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τα γεμίζουμε με την κρέμα πατισερί γαρνίρουμε με σαντυγί και βάζουμε το κερασάκι η ότι άλλο θέλουμε..
Η Συνταγή είναι από κ. Melio Agiasmenoy – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.