Συνταγές
Έτοιμοι κι οι δικοί μας κουραμπιέδες – αφράτοι και μυρωδάτοι με 5 μόνο υλικά !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Papageorgiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γραμ λιωμένο βούτυρο αιγοπρόβειο αυτό στο βάζο
200 γραμ ζάχαρη άχνη
100 γραμ αμύγδαλα ψιλοκομμένα κ καβουρδισμένα
2 βανίλιες
800 γραμ αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο εκτός ψυγείου για μια ώρα, το χτυπάμε μαζί με την άχνη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει σαν σαντυγί. Στη συνέχεια προσθέτω τα αμύγδαλα και τις βανίλιες κ χτυπάω για άλλα 5 λεπτά. Σταματάω το χτύπημα κ προσθέτω σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω! Δε χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί θα βγούνε σκληροί. Ίσα ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα.
Παίρνω μικρά κομματάκια ζύμης, τους δίνω το σχήμα του κουραμπιέ και ψήνω για 15 λεπτά περίπου στον αέρα στη μεσαία σχάρα! Αφήνω τους κουραμπιέδες να κρυώσουν τελείως και τους ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη!
Σημείωση: Για αφράτους κ μυρωδάτους κουραμπιέδες καλό είναι να χρησιμοποιήσετε λιωμένο αιγοπροβειο βούτυρο αυτό στο βάζο.
Επειδή όμως αυτό έχει κάπως έντονη μυρωδιά που σε μερικούς μπορεί να μην αρέσει, τότε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο τύπου Κερκύρας
Επίσης, αν πάρετε βούτυρο που είναι σε χάρτινη συσκευασία τότε πρέπει να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 6 ώρες και μετά να το χτυπήσετε
Η Συνταγή είναι από Maria Papageorgiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για έτοιμους κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα.. για να μπαίνουμε στο κλίμα!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 lurpak 250 γρ.
1 βούτυρο Κέρκυρας 125 γρ.
200 γρ. Φυτινη.
150 γρ. Άχνη ζάχαρη.
1 κρόκο αυγού.
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ.
2 βανίλιες.
Μισό χυμό λεμονιού.
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 ποτήρια αμύγδαλα καβουρδισμένα άσπρα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα βούτυρα με τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού 10 λεπτά να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν
Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη σόδα που την είχαμε διαλύσει με το χυμό λεμονιού σταδιακά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι για να ομογενοποιηθει η ζύμη
τέλος προσθέτουμε κονιάκ αμύγδαλα βανίλιες, πλάθουμε μικρά κουραμπιεδακια τα τοποθετήσουμε στο ταψί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντίσταση μέχρι να ροδίσουν
Στο περίπου 20 λεπτά, τους πασπαλίζουμε με λίγο άχνη όσο ήταν ζεστοί να κολλήσει και όταν πάγωσαν καλά και τα βάζουμε στην πιατέλα τα σκέπασμα με άχνη ζάχαρη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”