Συνταγές
Έτοιμα τα τσουρέκια – η συνταγή δεν έτυχε.. πέτυχε
Νόστιμη συνταγή από “Ioulia Mparka – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χυμο πορτοκαλι
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 αυγά
1 1/2ζαχαρη
4 βανίλιες
1 φακελάκι μαχλέπι 8 γρ
10 γρ αλατι
1/2 κουταλάκι μαστίχα
5 γρ κακκουλε ξύσμα από ένα πορτοκαλι
1 kg αλεύρι για τσουρέκι 2 φακελάκια μαγιά
Κ ένα ποτήρι βούτυρο λιωμένο που το έβαζα στο τέλος να διπλώνω το τσουρέκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χλιαρό γάλα μαγιά ζάχαρη κ λίγο αλεύρι από το ζυγισμένο ανακάτεψα αφηνουμε για 15 λεπτά
Πρόσθετουμε όλα τα υγρά κ στο αλεύρι ριχνουμε όλα τα στερεά υλικά
Λίγο λίγο το αλεύρι κ στο τέλος ριχνουμε λίγο βούτυρο στην λεκάνη μου κ δίπλωνουμε το ζυμάρι μεχρι που έγινε μια αφράτη ζύμη κ μαλακια
Αφηνουμε σε ζεστό μέρος περίπου μια ώρα
Ξεφούσκωνουμε το ζυμάρι πλαθουμε κορδόνια κ φτιαχνουμε τις πλεξούδες
Περίπου 20 λεπτά στο ταψί τα πέρναμε με κρόκου αυγού κ αμύγδαλο ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 30 ‘ στον δικό μου φουρνο
Στην σχάρα για να κρυώσουν
Νόστιμη συνταγή από “Ioulia Mparka – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Οι προτάσεις μας δεν σταματάνε.. Δες παρακάτω μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραία αφράτα και πεντανόστιμα τσουρέκια
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Λιοντα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο ένα ποτήρι γάλα χλιαρό 3 φακελάκια μαγιά των επτά ή οκτώ γραμμαρίων 200 gr ζάχαρη Συν άλλα 50 για να κοπανισουμε μισο κουταλακι γλυκού μαστίχα μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι 2 βανίλιες ξύσμα από 2 πορτοκάλια 3 αυγά 850 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τα βάζουμε με τη σειρά που τα γράφω αφήνουμε δύο με τρεις ώρες Να φουσκώσουν καλά.
πλάθουμε 3 τσουρέκια εγώ στα δύο τσουρέκια έβαλα σοκολάτα και μερέντα ανάβουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς και μετά τον κλείνουμε
βάζουμε τα τσουρέκια μέσα σκεπασμένα και περιμένουμε να τριπλασιαστούν σε όγκο ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πέρασα τα τσουρέκια με ένα κρόκο 2 κουταλιές νερό και μία κουταλιά ζάχαρη τα έψησα 35 λεπτά ακριβώς
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Λιοντα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.