Συνταγές
Ένα φανταστικό Μυρμηγκάτο! Ζουμερό και πολύ νόστιμο!
Εάν δεν έχεις φτιάξει ποτέ σου μυρμηγκάτο, τώρα ήρθε η ώρα! Είναι ένα υπέροχο γλυκό, φουλ σιροπιασμένο που εξαφανίζεται γρήγορα!
Υλικά
Για το Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
2 βανίλιες
Για το Κέικ
250 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
6 αυγά
200 ml γάλα
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
1 μπέικιν
100 γρ τρούφα σοκολάτας
Για την Κρέμα σοκολάτας
600 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
50 γρ κορν φλάουρ
4 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι μας. Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατόπιν, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε με το μυρμηγκάτο. Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
Στην συνέχεια, ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά κι έπειτα ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα, βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει χυλός. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα την τρούφα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Κατόπιν, απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο, ορθογώνιο ταψί, 40 εκατοστών και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα. Όταν ροδίσει ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο.
Αφού έχει ψηθεί και όσο το γλυκό μας είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν.
Απλώνουμε την σοκολάτα πάνω από το κρύο γλυκό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Προαιρετικά, σερβίρουμε με τρούφα σοκολάτας.
Το μυρμηγκάτο μας είναι έτοιμο! Θα το απολαύσετε τόσο εσείς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα… αν σας προλάβουν! Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής, βήμα βήμα, στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!