Συνταγές
Ένα υπέροχο φαγητό με ό,τι μας περίσσεψε
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
Σουτζουκάκια, (τα είχα έτοιμα στην ψύξη)
Μανιτάρια μια χούφτα
Κέτσαπ
Μουστάρδα
Μπούκοβο (Chilly)
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι
1 ποτήρι γλυκό κρασί
2 ποτήρια νερό
Φαγητό που περίσσεψε από εχτές, (πατάτες γιαχνί με αρακά)
Τυρί τριμμένο, (ότι έχετε)
Λίγα φύλλα μαϊντανό και σέλινο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα Σουτζουκάκια, (όπως είναι από την κατάψυξη).
Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει βράση.
Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε το κρασί και κατόπιν άλλο ένα ποτήρι νερό. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει βράση. Κατόπιν προσθέτουμε την κέτσαπ, την μουστάρδα και τα μπαχαρικά.
Αφού ψηθούν τα Σουτζουκάκια προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα και σκεπάζουμε το τηγάνι.
Αφήνουμε να ψηθούν και κατόπιν προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι τις πατάτες, (το φαγητό που μας περίσσεψε), προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε το καπάκι να πάρει 1 βράση. Κατόπιν ανακατεύουμε ελαφρά. Τώρα κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε πάνω στο φαγητό το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό και το σέλινο. Κλείνουμε το καπάκι να λιώσει το τυρί.
Μυστικά:
Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία με λουκάνικα κράσατα χωριάτικα …
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!