Συνταγές
Ένα κέικ όλο γλύκα και άρωμα… αφράτο σαν σύννεφο με λάδι…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1,5 κούπα ζάχαρη… εγώ έβαλα 1
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανιλετα πορτοκαλιού
4 μεγάλα αυγά
3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι baking powder
1/2 κούπα περίπου μαρμελάδα βερίκοκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη… Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα… Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, τη βανίλια, και σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν…
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για μία ώρα στους 170 βαθμούς.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχο λαχταριστο κέικ που μοσχοβολάει ζεστασιά.
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά 1 ώρα εκτός ψυγείου 1 κούπα ζάχαρη 1 κουπα καλαμποκελαιο 1 κουπα φαντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό 2 μισή κούπες αλεύρι ανακατεμένο με ένα μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε για 7 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν ρίχνουμε το λάδι και στη συνέχεια το αλεύρι και τη φαντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό .
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο !Όταν κρύωσε καλά έλιωσα λευκή σοκολάτα την άφησα λίγο να κρυώσει και έριξα με γρήγορες κινήσεις
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.