Συνταγές
Ένα γλυκό απλό και εύκολο – Δοκίμασέ το!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τζαμπαζακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ..τα βουτάμε ελαφρά μέσα σε ένα σιρόπι από 2 ποτήρια νερό και ένα ζάχαρη και λίγο κονιάκ..2 κουταλιές γλυκού δηλαδή.. στρώνουμε σε ταψακι.. εγώ έβαλα το μεσαίο μέγεθος αλουμινίου..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
μία στρώση μπισκότα και ενδιάμεσα την κρέμα..1 κουτάκι μορφατ στο μίξερ χτυπάμε καλά..
βάζουμε και 1 ζαχαρουχο καραμελωμένο.. (το τοποθετείται μέσα σε κατσαρόλα με νερό να βράσει για δυο ώρες
Υπαρχει όμως έτοιμο καραμελωμένο στο εμπόριο!)
1 κρέμα γάλακτος 200 γραμμαρίων..
χτυπάμε όλα αυτά και προσθέτουμε στα μπισκότα.. επάνω άλλη στρώση μπισκότα και κρέμα..
στο τέλος βάζουμε γκαναζ σοκολάτας..2 σοκολάτες κουβερτουρες..100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος..1 γεμάτη κουταλιά μέλι .. φρέσκο βούτυρο 2 κουταλιές γλυκού..
όλα αυτά σε μπαιν μαρί.. βάζουμε από πάνω αφού λίγο κρυώσει..και η γεύση του κόλαση και παράδεισος μαζί.
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τζαμπαζακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Υπέροχο γλυκό, καλοφτιαγμένο με βερίκοκα
Η Συνταγή είναι από κ. Voula Baxevani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ένα στρογγυλό ταψί 28cm στρώνουμε στον πάτο μια λαδόκολλα, πλένουμε περίπου 14 βερίκοκα , ανοίγουμε στην μέση ,κρατάμε τα κουκούτσια για λικέρ αμαρέτο και τα στρώνουμε γύρω γύρω .
Λιώνουμε 150 γρ.βουτυρο καλό και το ρίχνουμε στα βερίκοκα, πασπαλίζουμε περίπου με 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Σ ένα μπολ χτυπάμε 4 μεγάλα αυγά και προσθέτουμε μια κούπα καφέ ζάχαρη, τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε 80 γρ.αλεύρι ,1 κ.γλ. μπέικιν.,μια βανίλια και ενα φλιτζανάκι του καφέ ότι λικέρ μας αρέσει (εγώ έβαλα το τελευταίο μου λιμοντσελο).
Περιχύνουμε τα βερίκοκα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50′.
Όταν ψιλοκρυώσει κάνουμε τούμπα σε έναν δίσκο και αφαιρούμε σιγά σιγά την λαδόκολλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Voula Baxevani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.