Συνταγές
Ένα γαλακτομπούρεκο για την αυριανή μέρα. Πόσο λαχταριστό!
Η Συνταγή είναι από Χρύσα Ψωμιάδου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1ον για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα ρίχνω 2 μισή κούπες ζάχαρη, 500 ml νερό και 3-4 φλούδες από λεμόνι. Μόλις αρχίζει να βράζει αποσύρω μετά από 5 λεπτά από την φωτιά.Το αφήνω να κρυώσει καλά.
2ον για την κρέμα σε μια κατσαρόλα προσθέτω 1 λίτρο γάλα. Το αφήνω σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει να βράζει ρίχνω 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 1 μισή κούπα ζάχαρη, 2 βανίλιες και ανακατεύω.
Όσο αρχίζει να δένει ρίχνω 50 gr βούτυρο και 4 αυγά. Ανακατεύω και αφήνω να κρυώσει καλά.
3ον λιώνω βούτυρο αγελαδινό και αλείφω καλά το ταψί και απλώνω έτοιμα φύλλα κρούστας.
Στρώνω 7 φύλλα στην βάση και εναλλάξ ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω την κρέμα που έχει κρυώσει.
Κλείνω τις άκρες, τις αλείφω με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνω τα υπόλοιπα 7 φύλλα κρούστας και βουτυρώνω καλά. Κλείνω καλά τα πλάγια και χαράσω τα κομμάτια.
4ον προθερμαίνω τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνω στον αέρα για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει (μπορεί και σε λιγότερο χρόνο).
Αφού βγει και είναι ζεστό ρίχνω το κρύο σιρόπι. Κόβω αφού κρυώσει
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Χρύσα Ψωμιάδου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.