Συνταγές
Ένα απλό και εύκολο γλυκό ταψιού για εμάς τους λιχούδηδες – Όμορφη παρουσίαση και σίγουρα γεύση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Διαμαντίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2-3 πακέτα σαβαγιαρ
Λίγο γάλα και 2-3 σταγόνες ρούμι για τα σαβαγιαρ
1 κρέμα βανιλια έτοιμη
1 κρέμα σοκολάτα έτοιμη
Κρέμα γάλακτος
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Κερασάκια
Για την γκαναζ σοκολάτας:
150gr κρέμα γάλακτος
200gr κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κσ βούτυρο
20gr μέλι
Εκτέλεση:
Αρχικά φτιάχνω την γκαναζ. Βάζω στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί αρκετά αποσύρω από την φωτιά και ρίχνω μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι.
Περιμένω 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύω μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Αφήνω στην άκρη.
Έπειτα φτιάχνω τις 2 κρέμες όπως γράφουν οι οδηγίες και τις βαζω στο ψυγείο.
Έπειτα χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και μόλις πήξει την χωρίζω σε 3 τμήματα. Το πρώτο το αφήνω λευκό, στο δεύτερο βαζω 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο και στο τρίτο χρώμα ζαχαροπλαστικής μπλε και ανακατεύω.
Έπειτα παίρνω ένα κορνε και Βάζω πρώτα το λευκό μέρος έπειτα την κίτρινη σαντιγί και τέλος την μπλε. Έπειτα παίρνω ένα ταψάκι και τοποθετώ μια στρώση σαβαγιαρ αφού τα έχω βουτήξει για 1 δευτερόλεπτο στο γάλα με το ρούμι και από τις δύο πλευρές.
Από πάνω βαζω την κρέμα βανιλια και έπειτα άλλη μια στρώση σαβαγιαρ και την κρέμα σοκολάτας. Περιχύνω με την γκαράζ και το αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο. Έπειτα το βγάζω και φτιάχνω με το κορνε τα κλασικά συννεφάκια. Τέλος, τοποθετώ από πάνω τα κερασάκια, το βαζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και είναι έτοιμο
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Διαμαντίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.