Συνταγές
Άλλο επίπεδο ο χαλβάς! Δίχρωμος και σιμιγδαλένιος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πεγκυ Σμυρνιώτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι
2 ποτ ζάχαρη
6 ποτ.νερό
1-2 ξύλα κανέλα
5-6καρφάκια γαρύφαλλο
1κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός από το μέλι και βράζουμε για 5 λεπτά από τον πρώτο βρασμό και στο τέλος προσθέτουμε το μέλι.
Για το χαλβά
3/4 ποτ ελαιόλαδο
1ποτ σιμιγδάλι ψιλό
1ποτ σιμιγδάλι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα,έπειτα αφαιρώ από την εστία της κουζίνας την κατσαρόλα και προσθέτω με πολύ προσοχή το σιρόπι στον χαλβά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πιείτε όλο το σιρόπι
μεταφέρω τον μισό χαλβά σε μια φόρμα για κέικ και στον άλλο μισό προσθέτω 125γρ κουβερτούρα λιωμένη,ανακατεύω και το βάζω και αυτό στη φόρμα απλώνοντας το ομοιόμορφα.
Αφήνω για λίγο τον χαλβά να σταθεί και τον αναποδογυρίζω σε πιατέλα.Λιώνω 125 γρ κουβερτούρα και την βάζω πάνω από τον χαλβά.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Πεγκυ Σμυρνιώτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.