Συνταγές
Άκρως μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα – καλοφάγωτη και καλοκέραστη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elena’s Psillia – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
(450- 500 γρμ)
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουταλάκια γλυκού γεμάτα μπέικιν
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγα
220 γρμ γιαούρτι
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να στεγνώσει
Μόλις έχει στεγνώσει αρκετά το κόβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια μέσα σ’ ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη
Σε μπολ βαζουμε τη ζάχαρη το καλαμποκέλαιο τ’ αυγα τη βανίλια και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα
Προσθέτουμε το μπεικιν, και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά μας να αναμιχθούν καλά
Μέσα στο μείγμα μας προσθέτουμε το κομματιασμενο φύλλο, κι ανακατευουμε πολυ καλα, με το κουταλι, μεχρι να βραχεί τελείως το φύλλο
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βαζουμε το μείγμα μας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μεχρι να πάρει χρυσάφι χρωμα
Δοκιμάζουμε μ’ ένα μαχαιράκι στη μέση του γλυκού να δούμε αν είναι έτοιμη
Τη βγάζουμε από το φούρνο, και αφήνουμε να κρυώσει
Σε κατσαρόλα βαζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, και τα βράζουμε για 15 λεπτά
Καυτό το σιρόπι το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό
Κόβουμε κομματια
Αν θελουμε το σερβίρουμε και με παγωτό
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”