Συνταγές
Φανταστική μαρμελάδα φράουλα όλο άρωμα και γεύση – ωραίο χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
3 κιλα φράουλες
1600 γρ ζάχαρη
Χυμό ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τις φράουλες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια και τα φύλλα .
Τις κόβουμε μικρά καρεδακια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα .
Ρίχνουμε την ζάχαρη και τις αφήνουμε τρεις με τέσσερις ώρες να βγάλουν τα υγρά τους η εάν έχουμε χρόνο όλη τη νύχτα στο ψυγείο .
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, όταν πάρει βράση και στην επιφάνεια μαζευτει αφρός τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι , χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά γιατί θα αρχίσει να κολλάει .
Όταν δούμε πως είναι έτοιμη ρίχνουμε το χυμό λεμονιού παίρνει δυο βρασεις και την αφαιρούμε από τη φωτιά .
Έχουμε αποστειρώσει τα βάζα στον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα, τα γεμίζουμε κλείνουμε με το καπάκι τα αναποδογυριζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
Εγώ δεν βάζω άλλο αρωματικό μου αρέσει το κάθε φρούτο να ξεχωριζει το δικό του άρωμα .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Σορμπέ Φράουλα
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φράουλες κομμένες σε φετάκια
3/4 κούπας ζάχαρη
μερικές σταγόνες λεμόνι
Προαιρετικά: 1 κουταλιά κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε τις φράουλες, κόψτε τες σε φετάκια, βάλτε τες σε ένα βαθύ μπολ και ρίξτε τους από πάνω τη ζάχαρη. Αφήστε τα για μία ώρα τουλάχιστον έτσι, μέχρι να κατεβάσουν οι φράουλες τα ζουμιά τους και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Πολτοποιήστε τις φράουλες στο μπλέντερ ή με τη ράβδο (που ως γνωστόν κάνει θαύματα).
Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Όχι, δεν το ανακάτεψα καμία φορά πριν να παγώσει τελείως. Και…voila!