Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και ζουμερά αρνίσια παϊδάκια με μουστάρδα και ρίγανη!
Αρνίσια παιδάκια με μουστάρδα και ρίγανη
Υλικά
- 2 κιλά αρνίσια παϊδάκια
- 1/2 κουταλιά της σούπας. χοντρό θαλασσινό αλάτι
- 2 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι
- 70 γρ. (1/3 φλ.) μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 70 ml ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τα χέρια μας με το αλάτι και το μυρωδικό της επιλογής μας.
Σε μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα παϊδάκια, ανακατεύουμε να πάει παντού, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστούν. Αν μπορούμε θα ήταν καλό να αφήσουμε τα παϊδάκια να μαριναριστούν 4 με 5 ώρες.
Όταν τα βγάλουμε απο το ψυγείο τα απλώνουμε σε καλά λαδωμένο μεγάλο ταψί που να τα χωράει σε μονή στρώση, τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και από τις δυο πλευρές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.