Συνταγές
Νηστίσιμα ρωξάκια με καρύδι και πορτοκάλι – το καλύτερο κέρασμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
100 ml χλιαρό νερό
100 ml χυμό πορτοκάλι
200 ml καλαμποκελαιο
7 γρ μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα σκονη
400 -450 γρ φαρίνα κοκκινη
3.κ σ κακάο
6.κ.σ καρύδι τριμμένο
Σιρόπι
2.5 ποτ ζάχαρη
3 ποτήρι νερό
1 κ σ μέλι
1 ξύλο κανέλας
2 γαρύφαλλα
1 φλούδα πορτοκαλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατέυουμε καλά να διαλυθεί προσθέτουμε το λάδι τον χυμό την κανέλα και την φαρίνα ζυμώνοντας. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά την χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη. Παιρνουμε το ενα μέρος προσθέτουμε το κακάο και το καρύδι και ζυμώνουμε να ενσωματουθουν καλά τα υλικά. Το χωρίζουμε σε 2 μέρη.
Παίρνουμε το ενα μέρος από την λευκή ζυμη και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε μακρόστενη φτιάχνουμε ένα ρόλο από το σοκολατένιο μείγμα το βάζουμε πάνω στο άσπρο και το κάνουμε ρόλο. Ετσι κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.
Μετά κόβουμε σε ροδέλες και βάζουμε σε λαδόκολλα .Ψηνουμε στους 170 στον αέρα 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά εκτός το μέλι 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού κατεβάζουμε από την φωτιά ριχνουμε το μέλι ανακατέυουμε καλά. Τα βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψάκι ρίχνουμε το σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν .
Κρύα ρωξακια καυτό σιρόπι. Η δόση είναι για τριάντα ρωξακια
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.