Συνταγές
ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΔΙΧΡΩΜΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή βούτυρο, 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού, μια κουταλιά χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, 5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει, δύο κουταλιές κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε ηλιέλαιο, χυμό, ξύσμα, ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τις ζύμες για 30 λεπτά να ξεκουραστουν
Χωρίζουμε κάθε ζύμη σε τέσσερα μπαλάκια. Ενώνουμε ένα λευκό μπαλάκι με ένα σοκολατένιο, ίσα να ενωθούν.ΕΈτσι έχουμε τέσσερα μπαλάκια ανάμικτα
Φτιάχνουμε πλακέ φρατζολακια και τα χαράζουμε χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω. Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε φετες και τις ξαπλωνουμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 160 για 15-20 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Υπέροχα σπιτικά παξιμάδια……τολμήστε τα!!!
Υλικά
1200 γρ. ζυμάρι ψωμιού ανεβασμένο από το φούρνο ή δικό μας.
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κρεμόριο(το βρίσκετε στο ράφι με τα μπαχαρικά στα Super Market)
2 κ.γ. γλυκάνισο
4 1/2-5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά,εκτός από το αλεύρι,σε μία
μεγάλη λεκάνη ζυμώματος.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι,μέχρι να πετύχουμε
μία κανονική ζύμη(ούτε πολύ μαλακή,ούτε πολύ σφιχτή).
Πλάθουμε το ζυμάρι σε λεπτές φρατζόλες.
Τις αφήνουμε να ανέβουν και χαράζουμε την κάθε φρατζόλα
σε φέτες,όπως τα παξιμάδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180-200 βαθμούς,
μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις κόβουμε σε φέτες.
Τοποθετούμε τις φέτες και πάλι σε ταψί και ψήνουμε
σε πολύ χαμηλό φούρνο,μέχρι να στεγνώσουν(υπολογίστε περίπου 1 ώρα).
Απολαύστε τα και ελπίζω να σας αρέσουν.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο magyreuontas.blogspot.gr/