Συνταγές
Ονειρικό ατομικό σαρίκι που σκίζει και από εμφάνιση
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Γράψα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/5 κιλό φύλλα κρούστας, 4 αυγά ,250 γρ μυγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμενα,
400 γρ φρουι γλασε ψιλοκομμένα, εγώ έβαλα περγαμόντο και κυδώνι δικά μου, 100 γρ ζάχαρη, μια κούπα φρυγανιά, ένα σφηνάκι σπιτικό λικέρ ή κονιάκ,εγώ έβαλα λικέρ μανταρίνι δικό μου, ,200 γρ βουτυρο
Σιρόπι
2,5 ποτήρια νερό 2,5 ζάχαρη το βράζουμε 6 – 7 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπαμε αυγά με ζάχαρη +λικέρ+τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο Βουτυρωνουμε τρία φύλλα βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε ρολά.
Χαραζουμε βουτυρωνουμε και τοποθετούμε σε βουτυρωμενο ταψί.Ψηνουμε στον αέρα 170 μισή ώρα.
Σιρόπιαζουμε καυτό γλυκό κρύο σιρόπι.Βγαινουν 4 ρολά 30 ΤΜΧ.
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Γράψα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μπουγάτσα πρόχειρη για να γλυκαθούμε
Η Συνταγή είναι της κ. Alekos Aloizos – “Οι συνταγές της μαμάς μας … και όχι μόνο!!!!“
Υλικά
Φύλλο Βηρυτού
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
1 ποτήρι ζάχαρη
1, 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ βιτάμ
1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκαλιού
Ηλιέλαιο για τα φύλλα
Ζάχαρι άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρέμα
( με το γάλα αμυγδάλου το σιμιγδάλι την ζάχαρη το βιτάμ την βανίλια και λίγο κανέλα) ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει στην συνέχεια λαδώνουμε το ταψί στρώνουμε 4 φύλλα και προσθέτουμε λίγη κρέμα πεταχτά δηλαδή αφήνουμε κενά , συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η κρέμα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Την μπουγάτσα μας την κόβουμε αφού ψηθεί και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι της κ. Alekos Aloizos – “Οι συνταγές της μαμάς μας … και όχι μόνο!!!!“