Συνταγές
Ξεροτήγανα στο φούρνο ψημένα.. όποιος θέλει παραπάνω αυξάνει τα υλικά
Η πιο νόστιμη συνταγή είναι από : “Metaxia Kokkinou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2 αυγά
2 μανταρίνια τόν χυμό τους και τό ξύσμα τους
1 σφηνακι φρέσκο γάλα
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Μια τσιμπια αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι φαρίνα κόκκινη και το υπόλοιπο αλεύρι γοχ
Εκτέλεση:
μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη εύπλαστη πού να μήν μας κολλάει όμως στα χέρια. Αφήνουμε για 30′ να ξεκουραστεί. Ριχνουμε λίγο ραντιζοντας αλεύρι στο τραπέζι μου χώριζουμε την ζύμη σέ 3 μπαλιτσες τίς οποίες ανοίγουμε με το κυλινδράκι χειρός σέ φύλλο.
Τίς χαράζουμε με τό ροδακι και θα δείτε στην φωτογραφία και θα καταλάβετε τι έκανα. Τίς ρολαρουμε γύρω γύρω. Ψήνουμε στους 170 αεροθερμο φούρνο μέχρι να ροδισουν. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο ρίχνω μέλι όπως είναι καυτά, κανέλα και τριμμένο καρύδι
Επίσης πρίν τά ψήσουμε βάζουμε από λίγο βούτυρο κατσικίσιο από πάνω..
Η πιο νόστιμη συνταγή είναι από : ” Metaxia Kokkinou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Παρακάτω θα βρεις ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για να την φτιάξεις και να γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Οι δημιουργίες στο φούρνο είναι χωρίς όρια!! Στην συνέχεια ακολουθεί ένα πιάτο για υπέροχα και πεντανόστιμα ψάρια πανέ στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΨΆΡΙΑ ΓΛΏΣΣΑ Η ΌΤΙ ΆΛΛΟ
ΨΑΡΙ ΦΙΛΕΤΤΟ!!ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΚΟΜΜΆΤΙΑ..
ΑΛΕΎΡΙ , ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ,
Η ΦΙΤΥΝΗ 1 ΚΟΎΠΑ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΆΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΒΆΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΎΡΙ ΕΝΑ ΜΠΩΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΌ
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΈΡΙ ΛΙΓΟ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ…
ΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΊΝΗ Η ΤΗΝ ΦΙΤΥΝΗ
ΣΕ ΈΝΑ ΤΑΨΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΆΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΎΣ
ΠΑΊΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΨΑΡΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΟΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΤΟ ΒΟΥΤΆΜΕ ΣΤΗ ΛΕΙΩΜΕΝΗ ΦΙΤΥΝΗ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΝ ΤΑ ΨΆΡΙΑ
ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 15 ΜΕ 20 ΛΕΠΤΆ 180 ΑΕΡΑ
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.