Connect with us

Συνταγές

ΝΟΥΚΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ

Published

on

85119913 10219142470770776 2473298677368619008 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Για τα 4 (παντεσπάνια μπισκότο) που θα χρειαστούμε
Υλικά:

330 γρ. αμύγδαλο μαύρο ωμό τριμμένο, όχι πούδρα
330 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. ασπράδια
35 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1/4 κουτ γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση για βάση (παντεσπάνι – μπισκότο)
Χτυπάμε τα ασπράδια με την πρέζα το αλάτι μαρέγκα με μίξερ. μόλις φουσκώσουν αρχίζουμε να ρίχνουμε τη ζάχαρη χτυπώντας παράλληλα σε υψηλή ταχύτητα να σφίξει καλά

Βγάζουμε από το μίξερ και με μία μαριζ ανακατεύουμε το τριμμένο αμύγδαλο. τέλος, βάζουμε την κανέλα με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με την μαρίζ, να γίνει ομοιογενές μείγμα.

Στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί με πάχος 1 εκ, με την βοήθεια σπάτουλας η σακούλας γαρνιρίσματος με στρογγυλό κορνέ χωρίς δόντια. στο μέγεθος του στεφανίου που θα χρησιμοποιήσουμε, προτείνω 24- 26 εκ. φτιάχνουμε 4 τεμάχια ίδια για την τούρτα ..

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά. όταν ψηθούν και κρυώσουν λίγο, ξεκολλάμε από το χαρτί και τα αφήνουμε από την ανάποδη μεριά

Διατηρούνται στο ψυγείο σκεπασμένα με ναύλον και χαρτί ενδιάμεσα, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους! χρειάζεται να μείνουν μία νύχτα στο ψυγείο για να απορροφήσουν υγρασία και να μαλακώσουν

Κρέμα
Υλικά:

600 γρ. γάλα φρέσκο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
8 κρόκους
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
40 γρ. κορν φλάουρ
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
50 γρ. βούτυρο γάλακτος

Εκτέλεση για την κρέμα
Χτυπάμε τους κρόκους με 50 γρ. ζάχαρη και το αλάτι να ενωθούν καλά. προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες.

Βράζουμε το γάλα με 100 γρ. ζάχαρη. μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα το πρώτο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε να κοχλάσει. βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα το βούτυρο. ανακατεύουμε να λιώσει.

Βάζουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρουστά. βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει, για 2-3 ώρες. πριν την χρήση, αφρατεύουμε το μείγμα χτυπώντας με το σύρμα στο μίξερ για 5 λεπτά.

Αν την Θέλουμε ακόμα πιο αφράτη, τη χτυπάμε στο μίξερ με 200 γρ. κρέμα σαντιγί από αυτή που φτιάχνουμε για το γαρνίρισμα για μισό λεπτό να ενσωματωθεί

Σαντιγί
Υλικά:
Για την μαρέγκα

220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
115 γρ. ασπράδια αυγών
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας η μία βανίλια
αλάτι μία πρέζα

Για την μαρέγκα
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα απαλό κίτρινο χρώμα .

Στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια, λίγο αλάτι , μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη ( τα 50 γρ ) και την βανίλια χτυπάμε μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.

Όταν το σιρόπι αρχίσει να χάνει το διάφανο άχρωμο και κιτρινίζει ελαφρά , το προσθέτουμε στη μαρέγκα με αργή, σταθερή ροή σαν κλωστή , συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

Ανεβάζουμε την ταχύτητα μέχρι να σταθεί πάλι η μαρέγκα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει τελείως

Χτυπάμε 500 γρ. κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαν γιαούρτι

Προσθέτουμε την μαρέγκα μας και χτυπάμε να γίνει σφιχτή κρέμα που στέκεται και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Τα 200 γρ τα προσθέτουμε στην κρέμα πατισερί που φτιάξαμε .. Την υπόλοιπη την χρησιμοποιούμε στο γαρνίρισμα

Συναρμολόγηση
θα χρειαστούμε 150 γρ. αμύγδαλο μαύρο ψημένο, για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. το τρίβουμε σε κροκαν μέγεθος (όχι σκόνη ) και το αφήνουμε να κρυώσει.

φτιάχνουμε ένα σιρόπι με: 60 γρ. νερό και 60 γρ ζάχαρη. αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε ένα σφηνάκι λικέρ η κονιάκ, για να βρέξουμε με πινελάκι τις βάσεις.του μπισκότου ..

Βάζουμε ένα κομμάτι από τις βάσεις μέσα, με την άγρια πλευρά του μπισκότου να την βλέπουμε. στη συνεχεία βάζουμε κρέμα με πάχος 1-2 εκατοστά. ρίχνουμε αμύγδαλο από το ψημένο.

Τοποθετούμε τη δεύτερη βάση, την σιροπιάζουμε και βάζουμε εκ νέου κρέμα και αμύγδαλο. βάζουμε στην κορυφή την τρίτη βάση με την λεία πλευρά να την βλέπουμε επάνω και την σιροπιάζουμε.

Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα… βγάζουμε από την κατάψυξη και με ένα μαχαιράκι κόβουμε στο εσωτερικό του στεφανίου να ξεκολλήσει η κρέμα και αφαιρούμε το στεφάνι.

Γαρνίρουμε την τούρτα γύρω-γύρω και από πάνω με τη σαντιγί, με κορνε η με σπάτουλα και την πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο ψημένο . .

Κόβουμε το τέταρτο μπισκότο σαν πίτσα σε 8 τεμάχια για τον στολισμό και χρησιμοποιούμε 9 φράουλες η κεράσια κόκκινα .

Διατηρούμε στο ψυγείο

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές5 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές7 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές9 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές11 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές13 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές14 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version