Σαλατες
Ωραιότατη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα με μαυρομάτικα – ένα υπέροχο σαρακοστιανό πιάτο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
300-500 γρ φασόλια μαυρομάτικα
1 κρεμμύδι σε κύβους
1ντομάτα σε κύβους
Πιπεριές ψητές Φλωρίνης σε κύβους
Ψιλοκομμένο άνηθο
Λίγο ελαιόλαδο αλάτι
Ξύδι κρέμα μπαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βάζουμε τα φασόλια με λίγο νερό στην κατσαρόλα να πάρουν μία βράση, πετάμε το πρώτο νερό στη συνέχεια ρίχνουμε καινούργιο νεράκι και αλάτι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν αλλά να μη λιώσουν
Ρίχνουμε τα φασόλια μέσα σε ένα μπολ και κόβουμε μία ντομάτα σε κύβους 1 κρεμμύδι σε κύβους ψημένη πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους άνηθο λίγο αλάτι και κρέμα μπαλσάμικο επίσης και λίγο λάδι είτε από τις πιπεριές Φλωρίνης είτε ελαιόλαδο
ανακατεύουμε και σερβίρουμε, δεν υπάρχει γεύση της σαλάτας αυτής
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πικάντικη σαλάτα
Τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας και το τραπέζι μας γεμίζει με παραδοσιακά φαγητά, τι καλύτερο από το να τα συνοδέψουμε με μία παραδοσιακή πικάντικη σαλάτα; Δείτε πώς θα φτιάξετε μια σαλάτα που αρέσει πολύ και πάει με όλα!
Υλικά
1 λάχανο
8 καρότα
1 μαϊντανό
5 κόκκινες πιπεριές
1 σέλινο (μόνο τα φύλλα)
150ml ξύδι
100ml λεμόνι
Αλάτι
Προετοιμασία
1. Κόβουμε το λάχανο σε μικρές λωρίδες.
2. Στο χοντρό μέρος του τρίφτη περνάμε τα καρότα.
3. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
4. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τον μαϊντανό και τα φύλλα από το σέλινο.
5. Τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
6. Προσθέτουμε αλάτι (συνήθως 1 με 2 κουταλιές της σούπας κοφτές).
7. Ανακατεύουμε και τρίβουμε το μίγμα με τα χέρια μας.
8. Προσθέτουμε το ξύδι και το λεμόνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας.
9. Το αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!