Γρηγορες Συνταγες
Κοτόπουλο Τοσκάνης με λάζανια και πατάτα ! Τέλειο! Δοκιμάστε το!
ΥΛΙΚΑ
3 στήθη κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές λάδι
2 κουτ. Σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
600ml ζωμό κοτόπουλου
300ml κρέμα γάλακτος 200 γραμμάρια αποξηραμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες
150g σπανάκι, μαγειρεμένο και στραγγισμένο
50 γραμμάρια παρμεζάνας, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα ιταλικών βοτάνων
6 μικρές πατάτες, μη αποφλοιωμένες
18 φύλλα μοτσαρέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
- Μαρινάρετε τα στήθη κοτόπουλου με την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Τηγανίστε τα σε μια ζεστή κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές, στη συνέχεια ψήστε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Πιάστε τα με δύο πιρούνες.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και τηγανίζετε το σκόρδο. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για ακόμα ένα λεπτό. Ρίχνετε σιγά-σιγά το ζωμό κοτόπουλου, χτυπάτε με ένα ξύλινο κουτάλι κάθε φορά για να κάνετε μια παχιά σάλτσα.
- Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε τα πάντα μαζί, στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες, το μαγειρεμένο σπανάκι, την παρμεζάνα και τα ιταλικά βότανα. Προσθέτετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και βγάζετε από τη φώτια.
- Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε φέτα τις πατάτες όσο το δυνατόν λεπτότερες. Τοποθετήστε τα σε ένα ομοιόμορφο στρώμα κατά μήκος του κάτω μέρους ενός λαδωμένου πιάτου με λαζάνια.Στην κορυφή βάλτε ένα στρώμα από φέτες μοτσαρέλα και απλώστε το ένα τρίτο του μίγματος κοτόπουλου κρέμας στην κορυφή. Επαναλάβετε τρεις φορές, τελειώνοντας με ένα στρώμα τυριού.
- Ψήστε για περίπου μιάμιση ώρα.