Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

ΥΛΙΚΑ
5 αυγά μεγάλα
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλυτζάνι καρύδι τριμμένο
200 γραμμ βιταμ λιωμενο
1 φακελάκι baking powder

Εγώ έβαλα λίγη κανέλα και λίγο Γαρυφαλο τριμμένο..
Σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλούδα πορτοκάλι και 1 ξύλο κανέλα..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά στη συνέχεια προσθέτουμε το βιτάμ λιωμένο, το σιμιγδάλι, Το αλεύρι με το μπεικιν ,το καρύδι..
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί Αφού το αλείψουμε πρώτα με Βιτάμ .

Το αφήνουμε να ψηθεί 35 με 40 λεπτά σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς.
Όταν η καρυδόπιτα μισοκρυώσει την περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό…

Αφήνω όλο το βράδυ και την άλλη μέρα βάζω σαντιγί.
Διακόσμηση: Χτυπώ ένα ερμολ με μισό ζαχαρουχο και γαρνιρω με τριμμένο καρύδι και κερασακια..

Η Συνταγή είναι της κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου“Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.