Συνταγές
Υπέροχο αφράτο , τέλεια φτιαγμένο κέικ
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φαρίνα
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι ελαφρύ
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ.)
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από ένα
2 βανιλιες
Μια πρέζα αλάτι
Λίγη τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε ένα μπολ,την ζάχαρη με το ελαφρύ λάδι, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ,το γιαούρτι, το ξύσμα από το πορτοκάλι ,τις βανιλιες,το αλάτι, στο τέλος τη φαρίνα με το χυμό εναλλάξ και την τρούφα σοκολάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180β. για 1 ώρα περίπου,(ανάλογα το φούρνο) στις αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για απόψε ένα πολύ νόστιμο και γευστικό ιταλικό κέικ
Η Συνταγή είναι από κ. Ariadni Perrou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300γρ αλεύρι από καστανό
40μλ λάδι ελιάς
600μλ νερό
40γρ ζάχαρη καστανή
50γρ σταφίδα
50 γρ κουκουνάρι
αμύγδαλα
φυλλαράκια ροζμαρινο
μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και σιγά το λάδι το νερό, τις σταφίδες τα αμύγδαλα το αλάτι και λίγο από το ροζμαρινο.
Αφηνουμε στην άκρη λίγο από αμύγδαλα και σταφίδες. Παίρνουμε χαμηλό ταψάκι το λαδονουμε.
Βαζουμε το μείγμα που έχει γίνει πολύ μαλακό.
Στολιζουμε με ροζμαρινο και τους ιερούς καρπούς.
Εχουμε ζεστάνει τον φούρνο στους 200βαθμους και ψήνουμε για τα πρώτα 200 λεπτά χαμηλή στους 180 και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Ariadni Perrou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.