Συνταγές
Εύκολη και σίγουρη συνταγή για την φετινή κάπαρη
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ.
Κάπαρη αλάτι ημιχοντρο ριζατο λάδι ξύδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε την κάπαρη να φύγει η σκόνη. Την βάζουμε σέ ένα μεγάλο μπουκάλι του νερού 1.5 λίτρου. Και αφήνουμε ένα κενό 8-10 εκ. Βάζουμε 2 κ. σ. γεμάτες αλάτι και γεμίζουμε το μπουκάλι με νερό.
Το βιδώνουμε και το βάζουμε οριζόντια θέση για 15-17 ημέρες (+2_2) Και το γυρίζουμε κάθε μέρα ώστε έτσι να βρέχετε η κάπαρη. ΕΓΏ το είχα δίπλα στον νεροχύτη και έτσι το ρολαριζα καθημερινά.Θα αλλάξει χρώμα και θα γίνει σκούρο πράσινο.
Μετά το πέρας του χρόνου.Ανοίγουμε το μπουκάλι με προσοχήΤης βγάζουμε της βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Φτιάχνουμε μια καινούργια άλμη σε 1.5 κούπα νερό διαλύουμε 1 κόφτη κ. σ. αλάτι και 1/2 κούπα ξύδι.
Βάζουμε την κάπαρη στο καινούργιο βάζο με την άλμη. Να είναι 2.ε.κ. κάτω από κει που είναι η κάπαρη. Συμπληρώνουμε με λάδι και κλείνουμε το βάζο για 3-4 μέρες. Και τότε ειναι έτοιμες για κατανάλωση. Η συνταγή είναι της κ.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Βαγγελιώ Κασσαπακη..
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για ΄σπιτικά παξιμάδια με ελιά
Υλικά
2 φακελάκια μαγιά
35γρ ζάχαρη
17γρ αλάτι
3 κουταλιές σούπας λάδι
350γρ νερό
630γρ αλεύρι σκληρό
200 γρ ελιές τεμαχισμένες
350γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό (χλιαρό) την ζάχαρη τις μαγιές και από πάνω το αλεύρι περιμένουμε 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ρίχνουμε μέσα το αλάτι το ξύδι το λάδι και χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά ρίχνουμε μέσα και τις ελιές και ανακατεύουμε να μπουν στο ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα μετά πλάθουμε φραντζόλες και με μια σπάτουλα κάνουμε χαρακιές αλευρώνουμε και τα αφήνουμε άλλη μια ώρα και ψήνουμε 40 λεπτά στους 190 αέρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε φέτες συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά στους 130 βαθμούς αέρα