Connect with us

Συνταγές

Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΑΓΩΤΟ

Published

on

maxresdefault 8

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Υλικά
Παντεσπάνι
-5 αυγά (χτυπάμε τα ασπράδια χώρια.)
-1 κούπα ζάχαρη(125 γρ)
-1 κούπα αλεύρι(155 γρ)
-2 κάψουλες βανιλίνη
-1 κ.γ. Baking powder
-(προαιρετικά) ξύσμα από 1 λεμόνι
-1 πρέζα αλάτι
Σαντιγί
-1 κουτί σαντυγί μορφάτ κρύο (1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο)
-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
-1 κτσ κονιάκ(προαιρετικά)
-Φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, ρίχνοντας σε ένα μπώλ τα 5 αυγά, την 1 κούπα ζάχαρι και ανακατεύουμε με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιν θα προσθέσουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι και θα ανακατέψουμε για λίγο ακόμα.

Σε ένα άλλο μπωλ, θα βάλουμε 1 κούπα αλεύρι, 2 κάψουλες βανιλίνη και θα ανακατέψουμε με τον αναδευτήρα.

Αδειάζουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο του δεύτερου μπωλ στο πρώτο, ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με τη μαρίζ,  έως ότου να δημιουργήσουμε μία ζύμη αρκετά πηκτή.

Σε μία φόρμα ψησίματος στρογγυλή κατά προτίμηση, και διαμέτρου περίπου 22 έως 24 εκατοστά, βάζουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μίγμα απλώνοντάς το ομοιόμορφα.

Αυτό το παντεσπάνι που έχουμε φτιάξει, είναι καλό να το αφήσουμε για ένα βράδυ ώστε να δέσει και να στεγνώσει καλά.

Θα βάλουμε την φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 25 έως 30 λεπτά.

Αφού κρυώσει μετά το ψήσιμο, θα το κόψουμε με το ειδικό πριονάκι κατά πλάτος και θα φτιάξουμε έτσι ουσιαστικά δύο όμοιες πίτες από παντεσπάνι.

Σε ένα μπώλ, θα ρίξουμε την σαντιγύ μορφάτ η οποία πρέπει να είναι κρύα, 1 βανίλια, και θα ανακατέψουμε καλά με το μίξερ για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια θα ρίξουμε αργά το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας έως ότου πετύχουμε μία αφράτη κρέμα.
Θα το αφήσουμε στο ψυγείο να δέσει λίγο.

Τώρα θα απλώσουμε με ένα κουτάλι επάνω στη μία πίτα από το παντεσπάνι, το σιρόπι από την κονσέρβα κομπόστας και στη συνέχεια θα απλώσουμε ομοιόμορφα επάνω στο παντεσπάνι την κρέμα που φτιάξαμε. Αφού ισιώσουμε την κρέμα, θα βάλουμε τις φέτες από την κομπόστα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Το επόμενο βήμα είναι να απλώσουμε μία νέα στρώση από την κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια στο παντεσπάνι.

Παίρνουμε τώρα τη δεύτερη πίτα από το παντεσπάνι και με ένα κουτάλι απλώνουμε επάνω του σιρόπι από την κομπόστα, ώστε και αυτό το δεύτερο κομμάτι να μαλακώσει.

Αυτό το δεύτερο κομμάτι κατόπιν, θα το απλώσουμε ανάποδα επάνω στην πρώτη και το πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας ώστε να καθήσει καλά. Με τη μαρίζ θα βάλουμε κρέμα σε όλη την επιφάνεια της και θα την απλώσουμε. Θα συνεχίσουμε, με τη μαρίζ να καλύψουμε με την κρέμα όλη την επιφάνεια του γλυκού και θα το βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 1 έως 2 ώρες.

Συνεχίζοντας, θα πάρουμε το γλυκό από το ψυγείο και θα πασπαλίσουμε με τη μαρίζ στα πλαινά του τα φιλέ αμυγδάλου.

Το επάνω μέρος της τούρτας, μπορείτε να το στολίσετε ανάλογα με την επιθυμία σας.

Η τούρτα μας είναι έτοιμη να την σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές2 ώρες ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές4 ώρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές6 ώρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές8 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές10 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές24 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα1 ημέρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Exit mobile version