Connect with us

Κόσμος

Δες 10 Φυτά που απαιτούν ελάχιστο πότισμα!

Είναι δεδομένο ότι τα φυτά σε ένα σπίτι ομορφαίνουν τον χώρο αλλά και βελτιώνουν την  διάθεση μας. Ωστόσο, απαιτούν χρόνο για περιποίηση, που στις μέρες μας, δεν μπορούμε να διαθέσουμε τις περισσότερες φορές. Υπάρχουν όμως και εκείνα τα φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό και συνάμα είναι πολύ όμορφα. Αρχίζουμε λοιπόν! 1. Ζάμια Η ζάμια […]

Published

on

kalagxoi 768x5121 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Είναι δεδομένο ότι τα φυτά σε ένα σπίτι ομορφαίνουν τον χώρο αλλά και βελτιώνουν την  διάθεση μας. Ωστόσο, απαιτούν χρόνο για περιποίηση, που στις μέρες μας, δεν μπορούμε να διαθέσουμε τις περισσότερες φορές. Υπάρχουν όμως και εκείνα τα φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό και συνάμα είναι πολύ όμορφα. Αρχίζουμε λοιπόν!

1. Ζάμια

Η ζάμια ή αλλιώς ζαμιοκούλκας διαθέτει καταπράσινα φύλλα με φυσική γυαλάδα λες και τα έχουν ψεκάσει με ειδικό σπρέι. Οι απαιτήσεις της είναι αρκετά χαμηλές, μιας και δε χρειάζεται φως. Τοποθέτησέ την σε ημισκιερό μέρος όπου δε θα έχει άμεση επαφή με τον ήλιο. Φτάνει έως 1 μέτρο, επομένως μπορείς άνετα να τη χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις μια γωνία του σπιτιού σου. Όσον αφορά το πότισμα, μπορείς κυριολεκτικά να το ξεχάσεις, αφού ανήκει στα φυτά που δε θέλουν πολύ νερό. Χρειάζεται νερό μια φορά το μήνα, ίσως και πιο αραιά, σίγουρα όχι συχνότερα γιατί θα κιτρινίσουν τα φύλλα της. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να έρθεις σε επαφή με τα φύλλα της με γυμνά χέρια γιατί μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.

2. Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια λέγεται και γλώσσα της πεθεράς και διαθέτει πράσινα φύλλα με κίτρινο περίγραμμα σε σχήμα ξίφους. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και αρκετά ανθεκτικό φυτό που δε θέλει πολύ νερό, αφού χρειάζεται πότισμα μόνο μια φορά το μήνα. Αντέχει σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και απαιτεί περιστασιακή λίπανση. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της σανσεβιέριας είναι το γεγονός ότι παράγει οξυγόνο όλη την ημέρα  καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα του χώρου.

3. Διφενμπάχια

Ένα ακόμα από τα φυτά που δε θέλουν πολύ νερό είναι η διφενμπάχια. Προτιμά τα φωτεινά ή τα ημισκιερά σημεία και χρειάζεται λίπανση δυο φορές το μήνα την περίοδο του καλοκαιριού. Όσο για το πότισμα, απαιτεί μέτριο, ενώ τα κιτρινοπράσινα φύλλα του εξωτικού αυτού φυτού χρειάζονται συχνό ψέκασμα και καθάρισμα με χλιαρό νερό. Ωστόσο, η διφενμπάχια είναι δηλητηριώδης, επομένως φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα γάντια όταν την περιποιείσαι. Επίσης, καλό θα ήταν να μη την προτιμήσεις εάν έχεις παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι.

4. Πόθος

Το φυτό πόθος έχει φύλλα σε σχήμα καρδιάς και είναι πολύ βολικό ως προς την περιποίηση. Πρόκειται για ένα ανθεκτικό φυτό που αντέχει στο κρύο αλλά και σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο πόθος αγαπά την υγρασία αλλά δεν προτιμά το άμεσο φως του ήλιου. Ανήκει στα φυτά που δε θέλουν πολύ νερό, επομένως πότισέ τον μόνο όταν αντιληφθείς ότι το χώμα στη γλάστρα έχει ξεραθεί. Επίσης, εάν έχεις πιατάκι, φρόντισε να αφαιρείς το περίσσιο νερό που βρίσκεται εκεί.

5. Καλαγχόη

Η καλαγχόη ανήκει στα παχύφυτα, πράγμα που εξηγεί το γεγονός ότι δε χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Είναι ένα από τα φυτά που δε θέλουν πολύ νερό, δηλαδή μόνο μία φορά την εβδομάδα. Πρόκειται για ένα όμορφο φυτό που διαθέτει παχιά σκούρα πράσινα φύλλα με άνθη κόκκινου ή πορτοκαλί χρώματος. Μπορείς να τοποθετήσεις την καλαγχόη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού. Παρ’ όλα αυτά, τη χειμερινή περίοδο θα ήταν καλύτερα να την βάλεις μέσα στο σπίτι. Προτίμησε ένα σημείο όπου δε θα υπάρχει έντονο και άμεσο φως ήλιου, ενώ χρειάζεται λίπανση μία ή δύο φορές το μήνα.

6. Αλόη

Η αλόη έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που χρησιμεύουν στην υγεία. Είναι ένα χαρακτηριστικό παχύφυτο με σκούρα πράσινα φύλλα και μαλακά αγκάθια. Τα φύλλα της είναι αυτά που κρύβουν το θεραπευτικό τζελ, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί πολύ εύκολα εάν είσαι γνώστης. Επίσης, αναπτύσσουν παραφυάδες για αυτό απαιτείται μια πλατιά γλάστρα. Έχει χαμηλές απαιτήσεις σε πότισμα, αφού χρειάζεται μόνο όταν στεγνώσει το χώμα της. Η υπερβολική υγρασία είναι ένας λόγος που ενδέχεται να σαπίσει το φυτό σου. Μπορείς να τοποθετήσεις χαλίκια στον πάτο της γλάστρας προκειμένου να γίνεται καλύτερη αποστράγγιση του χώματος. Στην αλόη δεν αρέσει η άμεση επαφή με τον ήλιο αλλά χρειάζεται μια θέση με φως, αλλά και λίπανση με ειδικό φυτόχωμα για παχύφυτα μία φορά το μήνα.

7. Αράλια

Η αράλια είναι κατά κύριο λόγο φυτό εσωτερικού χώρου αλλά από τον Απρίλιο ή το Μάιο μπορείς να την τοποθετήσεις και στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σου. Έχει μεγάλα εντυπωσιακά και απλωτά καταπράσινα φύλλα και μικρά άσπρα άνθη. Δεν είναι πολύ ψηλή αλλά μπορεί άνετα να καλύψει ένα σημείο του σπιτιού που σου φαίνεται άδειο. Η αράλια προτιμά να βρίσκεται σε φωτεινό σημείο χωρίς όμως άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου. Ανήκει στα φυτά που δε θέλουν πολύ νερό, καθώς απαιτεί μέτριο πότισμα το οποίο μπορεί να περιοριστεί ακόμη περισσότερο το χειμώνα όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.

8. Ασπιδίστρα

Εάν ψάχνεις για ένα φυτό που μπορείς να το τοποθετήσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού σου, τότε επίλεξε την ασπιδίστρα. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το σημείο που θα την τοποθετήσεις. Χρειάζεται μια δροσερή και σκιερή θέση ή να είναι καλά προστατευμένη εάν την έχεις έξω. Η ασπιδίστρα διαθέτει μακριά λογχοειδή φύλλα και μικρά άνθη κόκκινου ή μοβ χρώματος τα οποί ξεπροβάλλουν από το χώμα. Όσον αφορά το πότισμά της, προτείνεται να γίνεται αραιά και ρίχνοντας λίγη ποσότητα νερού. Τέλος, μην ξεχνάς να καθαρίζεις τα φύλλα της με ένα βρεγμένο πανί για να φαίνονται ζωντανά και λαμπερά.

9. Μονστέρα

Η μονστέρα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου. Πρόκειται για μεγάλο φυτό με μεγάλα καταπράσινα φύλλα, που ενδεχομένως να χρειάζεται στήριξη. Επομένως, θα πρέπει να έχεις αρκετό χώρο για να την φιλοξενήσεις σπίτι σου. Αν και μεγάλο φυτό, οι απαιτήσεις του είναι χαμηλές αφού ανήκει στα φυτά που δε θέλουν πολύ νερό. Εξασφάλισε για τη μονστέρα μια θέση στην οποία να μην έχει απευθείας επαφή με το φως του ήλιου και λίπανέ τη κάθε δύο εβδομάδες. Ενώ το πότισμά της πρέπει να γίνεται ανά 10 μέρες ή μια- δυο φορές το μήνα κατά τους χειμερινούς μήνες.

10. Φιλόδεντρο

Το φιλόδεντρο είναι ένα ακόμη από τα φυτά που δε θέλουν πολύ νερό για να επιβιώσουν. Μπορείς να το τοποθετήσεις είτε σε φωτεινό είτε σε σκιερό σημείο, όμως να ξέρεις ότι του αρέσει η ζέστη και η υγρή ατμόσφαιρα. Τα φύλλα του είναι στιλπνά, δερματώδη και χρώματος σκούρου πράσινου. Έχε στο νου σου ότι απαιτούν συχνό καθάρισμα και ψέκασμα για να φαίνονται πιο ζωηρά. Το φιλόδεντρο χρειάζεται περιορισμένο πότισμα και λίπανση κάθε 15 ημέρες από την περίοδο της άνοιξης έως το φθινόπωρο.

Το διαβάσαμε στο douleutaras.gr
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές9 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές11 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές13 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα15 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές17 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές19 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές19 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version